Dolar 32,5002
Euro 34,7280
Altın 2.489,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

“TDP OLARAK TÜRKİYE’DE DEVRİM YAPACAĞIZ”

Geçtiğimiz aylarda Mustafa Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi(TDP)’de Tarım ve Hayvancılık Politikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Diyarbakırlı Zeynel Abidin Aktay, partisinin iktidara geldiği takdiri tarım ve hayvancılık anlamında Türkiye’de devrim yapacaklarını açıkladı.

“TDP OLARAK TÜRKİYE’DE DEVRİM YAPACAĞIZ”
REKLAM ALANI
4 Şubat 2021 13:26
1.048

Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tarım ve hayvancılık anlamında çok büyük bir potansiyel olduğunu belirten Aktay; “Ülkemiz siyasetinde artık değişim zamanı. Halkımız, sandıkta bir değişim yaparak, sorunlara kalıcı çözümler üretecek, ülkemize yeni vizyonlar katacak bir iktidar istiyor. Biz de iktidara gelirsek yerli tohum ve yerli hayvan üretimine ağırlık vererek ülkemizin kalkınmasında güzel hizmetler yapacağız” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

“VERECEĞİMİZ DESTEKLERLE İLK 3 YIL ÇİFTÇİLERİMİZDEN PARA ALMAYACAĞIZ”

 

TDP olarak çiftçilere hem ahır hem de hayvan desteğinde bulunacaklarını ifade eden Aktay; “Gerçek anlamda hayvancılık yapan çiftçilerimize büyükbaş ve küçükbaş hayvan  vererek destekte bulunacağız. Hayvan desteği verdiğimiz vatandaşlarımızdan ilk 3 yıl boyunca herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz. Hayvan desteği verdiğimiz çiftçilerimiz, dördüncü yıldan itibaren ödemeye başlayacak ve bunu toplam 5 yıla yayacağız. Yani ilk 3 yıl ücret ödemeyecekler, son 2 yıl verdiğimiz hayvanların ücretini ödemeye başlayacaklar. Örneğin büyükbaş hayvan desteğinde bulunduğumuz çiftçilerimizin hayvanları zaten bir kez doğum yaptığı zaman kendi masrafını çıkartıyor. geriye kalan yıllarda yapacağı doğumlarla birlikte hayvanları çoğalacak ve onlar kendilerine kar olarak kalacaktır” diye konuştu.

 

“TASARRUF YAPARSAK ÇİFTÇİLERİMİZ KAZANIR ÜLKE KAZANIR”

 

 

TDP olarak Türkiye’de özellikle bölgemizde hayvancılık yapan çiftçilere yapacağı desteklerle Türkiye’de devrim yapacaklarını vurgulayan Aktay; “Parti olarak iktidara geldiğimizde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hayvancılık sektörüne çok büyük önem vermemiz lazım. Çiftlikler ve ahırlar hayvan olmadığı için boşa gidiyor. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak hem çiftçilerimize çiftliklerini ve ahırlarını kuracağız, hem de o ahırları doldurmak için hayvan desteğinde bulunacağız. Bu desteklerimiz Ziraat Bankası, KOSGEB, kırsal kalkınma ajansları ekseninde olacak. Bunları yapmak çok da zor bir şey değil. Tasarruf edilirse, devletin malı birilerine peşkeş çekilmez ve yandaşlara ihale verilmezse emin olun bu işler her türlü yapılır. Ayrıca tarımda yerli tohuma, hayvancılıkta da yerli hayvan yetiştirilmesine önem vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.