Dolar 32,4399
Euro 34,8401
Altın 2.440,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Diyarbakır’da 160 Haneli Köyde Trabzonspor’un Şampiyonluğu Kutlandı

Diyarbakır’da 160 Haneli Köyde Trabzonspor’un Şampiyonluğu Kutlandı
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2022 09:14
2.010

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı 160 haneli Bağacık köyünde yaşayanların çoğunluğunun Trabzonspor taraftarı olmasından dolayı köy kahvesinde şampiyonluk büyük coşku ile kutladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Yörede Trabzonspor’a olan hayranlıklarıyla bilinen Bağacık köyü sakinlerinin bu sevgisi, bordo-mavili takımın 1974-75 futbol sezonunda şampiyon olmasıyla başladı. Trabzonspor taraftarı olan köylüler, bu sevgiyi çocuklarına da aşılayarak, köydeki taraftar sayısını her geçen gün artırıyor. Trabzonspor’un 38 yıl sonra gelen şampiyonluğunu sabırla bekleyen köy sakinleri, şampiyonluk maçını köy kahvesinde ekran başında heyecanla izledi.

 

 

Kahvede bir süre elektrik gitmesine rağmen taraftarlar, telefonlarından izledi. 7’den 70’e fanatik taraftar olan köylüler, Trabzonspor’un, Antalyaspor ile berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından büyük coşku yaşadı. Taraftarlardan Mehmet Ali Tunç, Trabzonspor aşkının 1974-75 sezonundan geldiğini söyledi. Bunun böyle devam ettiğimi belirten Tunç, “Trabzonspor, bana babamdan geçti. Benden de çocuklarıma geçiyor. Köy, 160 haneli. Köyün yüzde 80’ni Trabzonspor’u tutuyor; böyle devam ediyor. 11 yıl aradan sonra tekrar şampiyon olduk. Çok güzel bir duygu, anlatamam” dedi.

 

 

Genç taraftarlardan Mehmet Ali Tunç ise, köylülerin yüzde 75-80’nin Trabzonspor taraftarı olduğunu kaydetti. Trabzonspor’u çok sevdiklerini ifade eden Tunç, “ilk gördüğüm şampiyonluk. İnşallah daha çok şampiyonluk göreceğim. Babamdan, dedemden gelen bir aşk” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.