Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Memur-Sen: “Tabanımız Aynı Olsa da AK Parti’yi Eleştireceğiz”

Memur-Sen: “Tabanımız Aynı Olsa da AK Parti’yi Eleştireceğiz”
REKLAM ALANI
4 Ağustos 2023 20:18
254

Basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, AK Parti’yle fikir olarak aynı düşüncede olduğu için desteklediklerini, ancak yapılan yanlışlarda da onların karşısında durmayı bildiklerini söyledi.

Memurların bütün haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Tekdemir, Diyarbakır’daki birçok kurumda yolsuzluklar yapıldığını ve bunun sona ermesi için kamu kurumlarında Diyarbakırlı bürokrat devrinin başlaması gerektiğini, ayrıca eğitime bakış adlı bir rapor düzenleyerek bunu Ekim ayında kamuoyuna paylaşacaklarını aktardı.

ARA REKLAM ALANI

“20 BİN AKTİF ÜYEMİZ VAR”

Toplantıda konuşan Memur-Sen Diyarbakır il başkanı Ramazan Tekdemir sendikaları ile ilgili verileri paylaştı. “Memur-Sen Diyarbakır ailesi 20.000 aktif üye, çarpan oran bakımından daha fazla bir sayıya karşılık gelen büyük bir camia. Bizler bu kadar üyemizle yetkili sendikayız.”

“DEPREM TAZMİNATININ TÜM İLÇELERİMİZİ KAPSAMASI GEREKİYOR”

Kentin sorunlarına değinen Başkan Tekdemir “Diyarbakır deprem tazminatı için 6 ilçe ile sınırlı bir destek aldı. Deprem tazminatının tüm ilçelerimizi kapsaması için yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Şehirde denetimsiz fahiş kira artışları kontrol altına alınmalıdır. Diğer tüketim kalemleri için de fiyat artışları kontrol edilmelidir. Diyarbakırlı olmanın değerlin ikame etmemiz lazım. Şehrin sosyal dokusunu bozan fiili durumlar var. Akşamları şehrin bazı noktaları açık hava meyhanesi gibi. Şehrin hafızasının derin yarıklar ve acılar işe bezendiğinin farkındayız. Ancak hafızamızın güncel bakiyelerle tazelememiz gerektiğine de inanıyoruz. Şehirdeki huzur ve güven iklimini ekonomik ve sosyal büyümeye tahvil edemiyoruz. Çünkü geçmişin bukağısına, prangasına takılı gelecek okumalarımız var. Bu darboğazın ürettiği tortulardan sıyrılmamız lazım.”

“TABANIMIZ ÖRTÜŞÜYOR DİYE ELEŞTİREMEYİZ ANLAMINA GELMEZ”

Hükümete yakınlığı ile eleştirildiklerini dile getiren Tekdemir, “Bizi Hükümete yakın bir sendika olarak kodlayan belli sabitelerin içinde sıkışmış zanneden bakışların farkındayız. Evet, biz Ak parti ile taban örtüşmesi yaşıyoruz. Son seçimde de tercihimizi Ak Parti’den yana kullandık. Ancak kuruluş tarihimiz 14 Şubat 1992. Ama doğru bildiklerimizi savunurken, yanlış bulduklarınızı eleştirirken sınırları zorlamaktan geri durmadık. Bu şehirde yaşanan yolsuzlukları defaatle dile getirdik. Yapılan yanlışlar uygulamalara sert eleştiriler getirdik. Bu nedenle Halk TV, KRT TV, Sözcü, Duvar gibi basın ve yayın gündemlerinin konusu olduk. Fox TV sabah haberleri kuşağında bize ait pasajlarla gündem olduk. Bundan sonra da ahlaki öğretilerimizin ekseninde kurumsal yasalarımızla özgün çizgimizi takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

“ŞEHRİN TEMATİK ÇALIŞMA ALANLARINI OLUŞTURMALIYIZ”

Şehrin kolektif bilincini oluşturacak çalışmalara katkı sunmak istediklerini ifade eden Tekdemir; “Kolektif bilinç şehrin tarih şuurundan başlayarak ortak faydaların tüm pratiklerini kapsar. Şehrin tematik çalışma alanlarını oluşturmalıyız. Eğitim konseyi, sağlık konseyi, tarım konseyi, enerji konseyi, gibi bu oluşumlarda şehirle aktif bağı olan tüm bileşenlere yer açmalı kürsü hakkı tanımalıyız. Bunu yaparken rengimizi, ideolojimizi, kimlik iddiamızı ve her türlü etiket kaygımızı dışarıda bırakarak daha müreffeh, daha canlı, daha huzurlu bir Diyarbakır idealini gerçekleştirme hedefine odaklanmalıyız. Şehirde ideolojik kimlik baskısından uzak gri alanlar oluşturmalıyız. Burada şehrin çocuk, genç, Kadın ve yaşlı nüfusunun önceleyecek politikaları belirlemeliyiz. Bu şehrin kendi insan Kaynakları kapasitesine dönmesi lazım. Bürokratik kadrolarda şehrin hafızasına hakim, toplumsal hesabın denetimine tabi ehil yerlilerin yönetim kadrolarında görev almaları için ayrı bir efor sahamız olmalı. Şehrimiz gereğinden fazla politize. Bu tür aşırı politize ortamlar polisiye bir kuşatmayı davet eder” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.