Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market’in 1000’inci Şubesi Mardin’de Açıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market’in 1000’inci Şubesi Mardin’de Açıldı
REKLAM ALANI
31 Mart 2022 13:01 | Son Güncellenme: 31 Mart 2022 13:02
1.411

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı Tarım Kredi Kooperatif Market’in 1000’inci şubesi Mardin’de törenle açıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi gören ve kaliteli gıdayı uygun fiyatlarla vatandaşlara ulaştırılan Tarım Kredi Kooperatif Market’in Mardin şubesi 13 Mart Mahallesi 46.Cadde de törenle açıldı.

 

Kooperatif Marketin Mardin’e hayırlı olması temennisinde bulunan Mardin Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, “Ülkemizin tarım sektörünün öncüllüğünü yapan, çağdaş, modern kooperatifin gelişmesinde büyük katkısı olan, çiftçi ve tarım dostu güzide kuruluşumuzun; Kooperatif Marketinin 1000’inci şubesini açmak için toplanmış bulunmaktayız. Eş zamanlı olarak Midyat ve Nusaybin’de de mağazalarımız açılıyor. Güzide kuruluşumuzun marketlerinin açılmasında büyük emek ve katkıları olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Valimize ve Sayın Genel Müdürümüze şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

Türkiye’nin 74 ilinde Tarım Kredi Kooperatif Marketlerin olduğunu ve 783 bin 562 kilometrelik coğrafyasına ulaşmak üzere olduklarını dile getiren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, medeniyetlerin diyarı Mardin’de 1000’inci şubenin açılışını gerçekleştirmenin bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

 

Tarım Kredi Kooperatifinin kurulduğu günden bugüne kadar çiftçileri destekleyen bir misyonla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yıldırım, “20 sene öncesine kadar Tarım Kredi Kooperatifleri nakdi ya da ayni olarak çiftçilerimizi desteklerken bir vizyon değişikliğiyle beraber yavaş yavaş çiftçilerimizin ürünlerini de almaya başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri 4 sene önce çiftçilerimizden 360 milyon liralık ürün alırken geçen sene 4 buçuk milyarlık çiftçilerimizin ürünlerini değerinden pazardan aldık. Ürünü almakla yetmiyor diye karar ve 3 sene önce marketçilik konusunda aldığımız ürünleri sağlıklı gıda olarak Türk tüketicisine ulaştırmak bu yolculuğa başladık” ifadelerini kullandı.

 

“GIDA ARZINDA PROBLEM YOK”

 

Türkiye’de gıda arzında herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi; “Son 1,5 – 2 yıldır dünyada hem global krizden hem de savaşlardan dolayı gıda arzında ve fiyat artışında çok ciddi anlamda bir problem oldu. Çiftçimizden aldığımız ürünleri kendi fabrikalarımızda sağlıklı ürün olarak vatandaşlarımıza ulaştırırken biz fiyatların yukarı çıkmasında bir denge unsuru olmayı başardık. Tarım Kredi Kooperatif marketleri olmasaydı bu fiyatlar daha yukarı da olabilirdi. Biz bir denge unsuru olduk. Bütün kategorilerde en uygun fiyattan ürünler mağazalarımızda bulunabilir. Son 4-5 aydır Türkiye’de gıda arzında bir sıkıntı varmış gibi bir problem oluşturuldu. Türkiye’de hiçbir zaman gıda arzında bir problem olmadı. Tarım Kredi Kooperatif Market olarak geçen sene 1.4 milyarlık çiftçilerimizden ürün aldık. Bizim gıda ürünlerimizin tamamı Türk çiftçisinin emeğidir. Hiçbir tanesinde ithal ürün yoktur. Kredi Kooperatif Marketi olarak 74 ilimizde varız. Yılsonuna kadar bütün Türkiye’de müşterimizle kucaklaşmış olacağız”

 

Konuşmaların ardından, yapılan dualarla kurdele kesimi yapılarak marketin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılıştan sonra temel gıda malzemelerinden temizlik ürünlerine, geleneksel tatlardan organik ürünlere kadar geniş yelpazede ürünlerin satışa sunulduğu marketi gezerek ürünler hakkında bilgi alan protokol üyeleri, Kooperatif Marketin Mardin’e hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

Marketin açılışına; Vali Yardımcıları Gürsel Temurci, Birkan Tatlısöz, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.