Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Mardinli Gazilerden KKTC’ye Çıkarma

Mardinli Gazilerden KKTC’ye Çıkarma
REKLAM ALANI
4 Aralık 2022 23:38
1.636

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler için “Kıbrıs’ın Fatihleri Yavru Vatanda” sloganıyla 5 günlük gezi programı gerçekleştirildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uğurlanan muharip gaziler, askerlik döneminde görevli oldukları bölgeleri gezerek anılarını tazeleyecek, şehit arkadaşlarının mezarlarını ziyaret edecek.

 

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında düzenlenen programa Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmettin Nas, Mardin Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Orhan Kandemir, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Mardin İl Başkanı Hatice Turan Kandemir, Mardin Dayanışma Ve İnsan Hakları Dernek Başkanı Velit Alptekin katıldı.

 

Vali Mahmut Demirtaş, programda gazetecilere yaptığı açıklamada, KKTC halkına gazilerle selamlarını yolladıklarını, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’nin, onların yanında olduğunu ve yanında olmaya da devam edeceklerini söyledi.

 

Mardinli Kıbrıs gazilerinin gezide geçmişte yaşadıkları günleri yad edeceklerini belirten Vali Demirtaş, “İki ülke arasındaki bağı kuvvetlendireceğiz. Gazilerimizle gurur duyuyoruz. Hakikaten bizi heyecanlandırıyorlar. Geçmişte yaptıkları fedakarlıklardan dolayı hepsine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

 

Gazileri uğurlayan Vali Demirtaş, Kıbrıs halkına selamlarını iletmesini istedi.

 

48 yıl sonra askerlik döneminde görevli oldukları bölgeleri gezecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren gaziler, bu anlamlı gezi programından dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.