Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

MARDİN’DE KÖYLÜLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Yetkinler Mahallesi’nde köylüler yardımlaşma adına örnek bir davranışa imza attı.

MARDİN’DE KÖYLÜLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
REKLAM ALANI
1 Ağustos 2020 16:58
634

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Yetkinler Mahallesi’nde köylüler yardımlaşma adına örnek bir davranışa imza attı. Köylüler, kestikleri kurban etlerini imece usulü taziye evinde toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

 

ARA REKLAM ALANI

Köy sakinlerince kesim sonrası iş birliği içerisinde kurbanlık etler paketlendi. Burada paketlenen kurbanlık payları camiden yapılan anonsla duyuruldu. Kurbanlık etlerden almak isteyen aileler taziye evi önüne gelip istediği kadar alarak bölgeden ayrıldı. Kurbanlık hayvan kestirmek isteyen kişiler bu isteklerini bildirdikten sonra kurbanlıkları kesilip kendilerine de pay verilerek tüm köylülere dağıtılıyor.

 

Köy sakinlerinden Ramazan Esen, şu ana kadar yaklaşık 95 aileye kurbanlık et dağıtıldığını söyledi. Esen, ”Her yıl bu şekilde kurbanlık etler biriktirilerek köyümüz güzel bir yardımlaşma ve dayanışmaya imza atıyor. Bu süreçte hem kurbanlık hayvanını bağışlamak isteyen hem de bu yardımlaşmada emeği geçen köylüler manevi huzura ulaşıyor. Allah tüm vesile olan herkesten razı olsun, bu yardımlaşma şekli de köyümüzün iyi geleneklerinden bir tanesi” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.