Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Nusaybin ve Midyat’ta Kandil ve Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu

Nusaybin ve Midyat’ta Kandil ve Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu
REKLAM ALANI
7 Şubat 2024 12:23
166

Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçelerinde, Miraç Kandili ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen illerde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Hz. Muhammed’in Miraç’a çıktığı gün olan Miraç Kandili’nde vatandaşlar, camilere akın etti. Mardin’in Nusaybin ilçesinde Zeynel Abidin Camii’nde, kandil programı düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

Programda yatsı namazından önce vaaz, sonra da Kuran-ı Kerim tileveti ile Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde mevlit ve ilahiler okundu. Programda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin etkilediği 11 ilde hayatını kaybedenler için dualar edildi. İlçe Vaizi Abdurrahim Yıldırım’ın duası dualarının ardından programa katılanlara tatlı ikramında bulunuldu.


MİDYAT’TA KANDİL PROGRAMI
Midyat ilçesinde de Miraç Kandili ve 6 Şubat’taki depremlerin yıl dönümü dolayısıyla, kaymakamlık organizesinde İlçe Müftülüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi işbirliğiyle Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu. İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Şaşmaz ve vatandaşlar katıldı. Programda Kuran’ı kerim tilaveti verildi, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde mevlit okutuldu, ilahiler söyledi. Daha sonra İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz tarafından 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için dua edildi. Programın sonunda katılımcılara lokum ikram edildi. Kaymakam Özdemir, depremde herkesin seferberlik halinde yardımlaştığını ifade ederek, “Bu deprem 11 ilimizde 13 milyon vatandaşımızı etkiledi. Binlerce vatan evladını hükmü şehit toprağa verdik. Acıları hala taze. Bugün de depremde kaybettiğimiz canlarımızı, sevdiklerimizi yad etmek, bu depremin bize yaşattığını ve bu depremden sonra bir araya gelip kardeşçe nasıl kenetlendiğimizi hatırlamak için toplandık. Sadece Midyat kaymakamlığımız değil ülke olarak bütün sivil toplum örgütleri, devletimizin bütün kurum kuruluşları, ay yıldızlı al bayrağımızın altında görev yapan devletimizin tüm yetkilileri bir seferberlik hali ile depremzede kardeşlerimize yardım ettiler. Bizler de burada çok büyük bir işler yaptık. Ekmeğinden elbisesine, kıyafetinden suyuna kadar imkanımız ne kadar varsa onları bu kardeşlerimiz için seferber ettik. Bu açıdan Midyat‘ta depremzede kardeşlerimize yardım eden tüm vatandaşlarımıza, kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.