Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Mardin’de Kalp Sağlığı İçin Pedal Çevirdiler

Mardin’de Kalp Sağlığı İçin Pedal Çevirdiler
REKLAM ALANI
17 Nisan 2022 13:12
1.329

Mardin’in Derik ilçesinde vatandaşlar ve sporcular, Kalp Sağlığı Haftası’nda düzenlenen bisiklet turunda ‘Kalbin için pedalla’ sloganıyla pedal çevirdiler.

 

ARA REKLAM ALANI

Derik Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü (DEBİDOSK) tarafından kalp sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak için bisiklet turu düzenlendi.

 

DEBİDOSK Başkanı Sevdet Baki’nin öncülüğünde ilçe stadyumunda kulüp üyeleri ve vatandaşlar bisikletlerle tur attı. Tüm vatandaşları bisiklet sporunu yapmaya davet eden Kulüp Başkanı Baki, bisiklet sporunu kısa sürede onlarca kişiye ulaştırdıklarını, hedeflerinin kısa sürede çok büyük kitlelere ulaşmak olduğunu söyledi. Baki, “Artuklu Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Derik’te yaşayan ve bisiklet sürmeyi bilmeyen herkese gönüllü olarak eğitim verdik. Bisiklet sporunu daha çok yaygınlaştırmak için elimden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz” dedi.

 

Doğa sporlarının insan yaşamına olumlu etkisine değinen sağlık personeli Mert Beçene ise farkındalık için tura katıldığını ifade etti. Beçene, “Sağlık personeliyim. Fiziksel aktivitelerin, doğa sporlarının, gülüşlerin fiziksel aktiviteleri insan yaşamına, insan sağlığı üzerinde psikolojik olsun, fizyolojik olsun tüm etkilerini topluma empoze etmek için bu etkinliklere katılmış bulunmaktayız. Farkındalık için de bugün Kalp Sağlığı Haftası olduğundan dolayı bu turu düzenledik. Sevdet Baki hocam öncülüğünde kalbin için pedalla sloganıyla bugün bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.