Dolar 32,4844
Euro 34,5900
Altın 2.481,00
BİST 9.538,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Demirtaş Ve Mızraklı, Mahsa Amini Eylemlerine Destek İçin Saçını Kazıttı

Demirtaş Ve Mızraklı, Mahsa Amini Eylemlerine Destek İçin Saçını Kazıttı
REKLAM ALANI
23 Eylül 2022 17:58
1.544

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı,  İran’da saçının bir bölümü açık diye gözaltına alınıp katledilen Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto etmek ve İran’daki direnişe destek vermek üzere saçlarını kazıttılar.

 

ARA REKLAM ALANI

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş ve yerine kayyum atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı İran’da saçları gözüküyor diye 13 Eylül’de ‘ahlak polisi’ olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Amini’nin yaşamını yitirmesini saçlarını kazıtarak protesto etti.

 

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medyadan, Demirtaş’ın Mızraklı’yla beraber, İran’daki protestolara destek vermek için saçını kazıttığını duyurdu.

 

Demirtaş paylaşımında, Selahattin ile Selçuk Hoca, İran’da saçının bir bölümü açık diye gözaltına alınıp katledilen Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto etmek ve İran’daki direnişe destek vermek üzere saçlarını kazıttılar.” dedi.

 

 

“BASKI VE ZULME KARŞI DİRENMEK SADECE KADINLARIN SORUMLULUĞU DEĞİLDİR”

 

“Saçının teli göründü diye İran ‘ahlak polisi’ tarafından katledilen Mahsa Amini’nin acısını yüreğimizin en derininden hissediyoruz” dedi. Demirtaş ve Mızraklı’nın mesajı şöyle:  “Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir. Kadınların cesurca öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vermek ve İran’da özgürlük için direnen halkın yanında olduğumuzu belirtmek için hücre arkadaşım Dr. Selçuk Mızraklı ile beraber bugün saçımızı kazıttık. Bütün zulüm, zorbalık düzenleri halkın direnişi karşısında er geç yıkılacaktır. Direnenlere bin selam olsun.  Mahsa Amini’ye Allah’tan rahmet ailesine ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyor; selamla birlikte dayanışma duygularımızı iletiyoruz.”

 

Kaynak: dokuz8haber

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.