Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Koronadan Ölen Sağlık Çalışanları Anıldı

Koronadan Ölen Sağlık Çalışanları Anıldı
REKLAM ALANI
1 Nisan 2022 21:47 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2022 21:48
1.502

Amed Sağlık Platformu, Koronavirüs salgını sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’daki sağlık örgütlerinin içerisinde yer aldığı Amed Sağlık Platformu, Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Selahattin Eyyübi Hastanesi önünde anma programı düzenledi.

 

Anmada, hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin fotoğraflarının bulunduğu pankart taşındı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri ve yöneticileri de anmaya katıldı.

 

SAYGI DURUŞU

 

Anma etkinliğinde konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, koronavirüs salgını sürecinde iktidarın yanlış politikaları sonucu yüzbinlerce insanın yaşamını yitirdiğini ve yüzbinlerce kişinin de enfekte olduğunu söyledi. TTB’nin aldığı karar üzerine 1 Nisan’ı “Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlıkçıları anma günü” olarak belirlediklerini ifade eden Turan, “Bizler mesleğe başlarken ‘Bana bir şey öğreten, değer kazandıran meslektaşlarıma ve hocalarıma minnet ve saygı duyacağıma’ diye yemin ediyorduk. Biz de bugün koronavirüs salgınında yaşamını yitiren arkadaşlarımıza saygı ve minnetlerimizi sunmak için saygı duruşunda bulunacağız” dedi.

 

Anma, hayatını kaybeden sağlıkçılar için yapılan bir dakikalık saygı duruşu sonrası sona erdi.

 

KAYNAK: Mücadele Gazetesi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.