Dolar 32,3533
Euro 34,7846
Altın 2.393,80
BİST 10.260,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

61 Yıllık Hayalin Gerçeğe Dönüme Serüveni

61 Yıllık Hayalin Gerçeğe Dönüme Serüveni
REKLAM ALANI
25 Haziran 2023 15:12
269

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un 61 yıllık hayalin gerçeğe dönüşme serüveni olduğunu söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Kacır, 4 sektör devi ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu, Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubunu (Togg) kurmak için 25 Haziran 2018’de güçlerini birleştirdiğini söyledi.

 

Togg ile fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir teknoloji markası ortaya çıkarmanın hedeflendiğini belirten Kacır, “Türkiye’nin mobilite ekosisteminin çekirdeğinin oluşturulması da planlanıyor. Türkiye’nin yerli ve milli otomobil rüyası için kurulan Togg, bugün 5. yılını dolduruyor. Burada herkesin kullanımına açık ve erişebilir bir mobilite ekosisteminde üst düzey teknolojiler bir araya getirilerek otonom, bağlantılı ve akıllı cihazlar geliştiriliyor. Bu ekosistem sayesinde zararlı emisyon üretmeyerek temiz bir geleceğe katkıda bulunmak hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.

 

TOGG, PATENT, TASARIM VE MARKALARINI TESCİLLETMEYE DEVAM EDİYOR

18 Temmuz 2020’de inşaatına başlanan Bursa Gemlik’teki Togg Teknoloji Kampüsü’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda törenle açıldığını hatırlatan Kacır, şu bilgileri verdi:

 

“Togg’da markalaşma ve üretimde önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda yerli ve milli marka otomobil markası olan Togg, Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) kendi üretimleri, patent, tasarım ve marka başvurularını tescilletmek için başvurular yapıyor. Patent alanında Togg’un TÜRKPATENT’e yapmış olduğu 30’u 2023 yılına ait olmak üzere toplam 72 adet patent başvurusu bulunmaktadır. İlki 2019 mayıs ayında yapılan başvurulardan 2 tanesi için patent tescil kararı verildi. Diğer 70 başvurunun ise araştırma ve inceleme süreci mevzuat gereği yasal süreler kapsamında devam ediyor. Togg’un yaptığı patent başvuruları arasında araç süspansiyonu, bağlantı elemanları, batarya şarj ve araç yazılım teknolojileri ile ilgili buluşlar yer alıyor.”

 

Kacır, tasarım alanında da Togg adına toplam 18 tasarım başvurusu yapıldığını aktararak, bu başvurulardan 17’sinin tescil edildiğini, bir tasarım başvurusunun ise tescil işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

 

Yerli otomobil için belirlenen Togg markasının “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ.” adına 27 Aralık 2019 tarihinden bu yana tescilli olduğunu dile getiren Kacır, “Ayrıca, Grup, TÜRKPATENT’e ‘Togg’ dışında başka ibare ve sloganlar için 156 farklı marka başvurusunda bulundu ve bunlardan 110’u tescil edildi. Diğer taraftan, Togg için 1 tanınmış marka başvurusu da tescil edilmiş olup, 45 başvurunun ise mevzuat gereği yasal süreler kapsamında işlemleri devam ediyor.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.