Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

“Diyarbakır’ı Yaşa” İmaj Filminin Tanıtımı Yapıldı

“Diyarbakır’ı Yaşa” İmaj Filminin Tanıtımı Yapıldı
REKLAM ALANI
16 Haziran 2023 17:49
233

“Diyarbakır’ı Yaşa” imaj filminin lansman programı gerçekleştirildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Sur ilçesi Keçi Burcu’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada Diyarbakır’da oluşan huzur ortamıyla kentin hızlı bir gelişme ve kalkınma içerisinde olduğunu söyledi.

“HEDEFİMİZ 1,5 MİLYON TURİSTİ AŞMAK”

 

Diyarbakır’ın Surları, Hevsel Bahçeleri, hanları, medreseleri, camileri, kiliseleri, hanları ve birçok sivil mimarı örneği ile tarihten bugüne yaşayan bir şehir olduğuna dikkati çeken Vali Su, şöyle konuştu:

 

“Son dönemlerde çok yoğun, hızlı bir kalkınma içerisinde huzur ortamıyla beraber Diyarbakırımızda her alanda çok ciddi gelişmeleri, kalkınmaları hep birlikte görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de turizm sektörü. Turizm sektöründe ilimiz hızla gelişiyor. Geçen yıl 1 milyon turisti ilimizde ağırladık. İnşallah bu yılkı hedefimiz 1,5 milyonu aşmak. İnanıyorum ki bu tür lansmanlarla bunu başaracağız.”

 

Kentin tanıtımında önemli yer edinecek filmin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Su, şunları dile getirdi:

 

“Birçok değeriniz olabilir, çok güzelliklere sahip olabilirsiniz ama bunların tanıtılması, paylaşılması da çok önemli. Hazinelerinizi insanlığa sunabiliyorsanız, paylaşabiliyorsanız o zaman bir değer ifade ediyor. Biz de arzu ediyoruz ki sahip olduğumuz hazineleri tüm insanlıkla paylaşalım, dünyadaki her insan gelsin bu güzellikleri görsün, bu güzellikleri yaşasın, bu güzellikleri paylaşsın. İşte buradan hareketle bu güzel Diyarbakır’ı Yaşa filmini ortaya çıkarmış olduk.”

 

“YAPIMI 400 KİŞİLİK PROFESYONEL BİR EKİPLE GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

“Diyarbakır’ı Yaşa” filminin yapımcısı ve yönetmeni Feride Vural ise daha önce gezmek için geldiğini kentten etkilendiğini ve bu filmi çekmeye karar verdiğini ifade etti.

 

Filmin yapımında emeği geçen ekip arkadaşlarına ve kendilerine destek olan yetkililere teşekkür eden Vural, şunları kaydetti: “Kadim şehir Diyarbakır için çıktığımız bu yolculukta yapımı 400 kişilik profesyonel bir ekiple gerçekleştirdik. 13 ilçemizde 22 günde çekimleri tamamladık. Öncesinde bir ay hazırlık sürecimiz oldu. Sıradan bir tanıtım filmi yapmak istemedik. Diyarbakır’ı sinematik, estetik dilde anlatan yaşatacak bir imaj filmi ve bu duygusunu da hissettirecek bir bestesi olmalıydı. Bu şekilde oldu. Uluslararası arenada Diyarbakırımıza büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu filmi izleyen herkes Diyarbakır’ı yaşayacak.”

 

Program sonunda Vali Su, filmin yapımcılarına plaket takdim etti.

 

Lansmana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, merkez ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.