Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İP’li Ensarioğlu: “BM, İsrail’e Yaptırım Yapma Gücüne Sahip Değil”

İP’li Ensarioğlu: “BM, İsrail’e Yaptırım Yapma Gücüne Sahip Değil”
REKLAM ALANI
28 Ekim 2023 10:19
265

İyi Parti İstanbul Milletvekili M. Salim Ensarioğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Ensarioğlu, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan Birleşmiş Milletler(BM)’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik işgal politikalarını durduracak yaptırım gücüne sahip olmadığını alenen ilan ettiğini söyledi.

Ensarioğlu, yaptığı açıklamada BM’nin daimi üyeleri olan İngiltere, Fransa ve ABD Gazzedeki Siyonist İsrail vahşetini durdurmak yerine bu vahşetin dozunu artırmak için çalışmalar yaptığını ileri sürdü.

İşte Ensarioğlu’nun Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili tepki açıklaması; “Ortadoğu ve dünya barışının garantörü olarak kendisini lanse eden ABD ise son 20 yıldır coğrafyamızda demokrasi havariliği ile girdiği her yeri kan gölüne çevirmiştir. Dünyada kimin meşru kimin gayri meşru güç olduğunu tarif etmede mutlak takdire sahip olduğunu ilan eden ABD’nin başını çektiği, istiklal marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde ki gibi “tek dişi kalmış canavar”lar ittifakı, Hamas’ın İşgalci Siyonist İsrail’e ve Bebek katili Netanyahu’ya karşı hangi kimlik ile direniş sergilediği tartışmasını dolaşıma sokarak insanların aklını karıştırma gayreti göstermektedirler. Ancak bizim açımızdan Çanakkale’de emperyalist güçlere karşı direnişi sorgulamak ne derecede yanlış ise Filistindeki direnişçileri de sorgulamak aynı derecede yanlıştır. Efsanevi komutan Sellahadin-i Eyyubi’nin savaşını sorgulamak ne derece ümmetin vicdanını yaralıyorsa mazlum Filistin halkının meşru direnişini sorgulamak aynı derecede ümmetin vicdanını yaralamaktadır. Buradan tüm imani ve insani duygularımla ifade etmek isterim ki; Hamas bir terör örgütü değil vatanını müdafaa eden bir mücahitler ordusudur. Sayın Cumhurbaşkan’ın bu minvaldeki çıkışlarını önemli ve kıymetli buluyorum. Bu doğrultuda yarın İstanbul’da iktidar bloğunun yapacağı Filistin’e destek mitingini kalben desteklemek ile beraber ümmetin gözü kulağı devletimizin alacağı aksiyondayken iktidarın mitingle buna cevap olması yeterli değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kudreti miting yapmaktan kat be kat daha büyüktür. Devletimizin bu büyüklüğe ve gücüne uygun hareket etmeye tüm unsurlarıyla davet ediyorum. Gazze’nin bebeklerinin çığlıkları insanlığın kulaklarını tırmalarken Şeyh Ahmed Yasin’in çağrısı hâla bugün dipdiri: ‘’Kalpleriniz sızlamıyor mu başımıza gelen bu acı felaketler karşısında? Bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok, Allah için ve ümmetin namusu için kızacak ve Şerefli direnişçilerken bizleri katil terörist olarak ilan edenlere karşı duracak?” Son olarak buradan ABD’ye sesleniyorum 3 ncü dünya savaşı çıkarmak için her türlü katliamı ve soykırımı kendine meşru gören; gayrimeşru, şımarık ve katil çocuğunu acilen durdur, aksi taktirde bu ateş seni de yakar.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.