Dolar 32,5002
Euro 34,7280
Altın 2.489,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

“Saadet Partisi Bu Coğrafyanın Vicdanıdır”

“Saadet Partisi Bu Coğrafyanın Vicdanıdır”
REKLAM ALANI
26 Haziran 2022 15:31
1.432

Saadet Partisi, genişletilmiş Batman İl Divan toplantısı gerçekleştirildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Saadet Partisi’nde ‘STK VE HİB 7. Bölge Başkanlığına’ getirilen Fesih Bozan, partisinin genişletilmiş Batman İl Divan toplantısına katıldı.

 

SP İl Başkanı Mustafa Yıldız, il yöneticileri ve çok sayıda partilinin katılım sağladığı toplantıda söz alan Bölge Başkanı Bozan, hükümetin politikasını eleştirdi.

 

Saadet Partisi olarak, hem insanı yaşatma, hem de “insanca yaşatmanın vazgeçilmez öncelikleri olduğuna değinen Bölge Başkanı Bozan; “Ama maalesef bugün insanımız “insanca yaşam” süremiyor? 20 yıllık AKP iktidarının, 20 yılın sonunda Türkiye’yi getirdiği noktaya baktığımızda hak, hukuk,  adalet, insan hakları ve özgürlükleri konusunda ciddi adaletsizlikler ve baskılara şahit oluyoruz, Milyonlarca insan; açlık ve yoksulluk sınırının altında bir hayata mahkum edilmiş. Her 3 gencimizden 1’i işsiz. Yıllarca alın teri dökmüş emeklilerimiz; 2-3 bin lira ile geçinmeye çalışmakta. Kadınlar; hiçe sayılmakta, şiddet görmekte ve cinayetlere kurban gitmekte. Memur, işçi ve emeklilerimizin maaşları yoksulluk sınırının altında kalmakta ve emeklerinin karşılığını alamamakta,

-Çiftçimiz ve üreticilerimiz yüksek maliyetlerden; toprağa ve üretime küstürülmüş. Engellilerimiz, EYT ve KHK mağdurları gibi toplumsal gruplar; feryadını yetkililere duyuramamakta, yaşadıkları mağduriyetler giderilmemektedir. Yaşanan mağduriyetlerden dolayı insanlarımızın yargıya güveni kalmamış, adalet mumla aranır hale gelmiş. Cumhur ittifakının ortaklarının tek umutları, kutuplaştırma, ötekileştirme, milliyetçi ve hamasi nutuklar, toplumu germek ve insanlarımız arasında kin ve nefret tohumları ekmek kalmıştır” dedi.

 

“BU ÜLKE VE MİLLET, SAHİPSİZ VE ÇARESİZ DEĞİLDİR”

 

Saadet Partisi’nin bu coğrafyanın vicdanı, vatandaşın sesi ve geleceğinin umudu olduğunu belirten Bozan; “Biz özgür ve hak sahibi olarak doğan insanların özgür ve hak sahibi olarak yaşamalarının yanındayız. Emeğin, alın terinin, bereketin, üretmenin, paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin yanındayız. Bu kapıdan içeriye kin giremez, nefret giremez, ırkçılık, mezhepçilik, yabancı düşmanlığı giremez. Biz kendimiz için isteğimizi kardeşimiz için de isteriz. Biz kendimize yapılmasını istemediğimiz başkasına da yapılmasın isteriz. Bizim ahlakımız bunu gerektirir, bizim maneviyatımız bunu gerektirir. Biz barışın, uzlaşının, eşitliğin, adaletin, iş birliğinin, hak ve özgürlüklerin yanındayız. Biz ezilenlerin, hor görülenlerin, hak arayanların, adalet peşinde olanların yanındayız. Biz bir avuç sermaye ve elitlerin yanında değil, 84 milyonluk insanımızın yanındayız. Çünkü Saadet Partisi olarak biz, “insanca yaşamak” ve insanımızı da “insanca yaşatmak” istiyoruz!” dedi.

 

“İNSAN ONURU, İHLAL VE İHMAL EDİLEMEZ!”

 

Partisinin anlayışında devletin insanı insanca yaşatmanın aracı, adaleti ve insani değerleri hâkim kılma mekanizması olduğunu aktaran Bozan; “Bizim bakışımızda adalet; insanı yaşatan, onuru koruyan, hakkı ve hukuku gözeten iradenin, kararın ve kuralın geçerli ve esas olmasıdır. Yani her şeyin yerli yerinde, olması gerektiği gibi olmasıdır. Özgürlük; insanı yaşatmayı hedefliyor, insanca yaşamayı sağlıyorsa sahicidir. Yasaklar ve sınırlamalar; ancak, insanı ve insanlığı koruduğunda mazur görülebilir. Bir siyasal sistem, bir hukuk düzeni, bir devlet teorisi ve pratiği ancak ve ancak insani değerleri,  insani kalkınmayı, adil paylaşımı mümkün kıldığında, insanı yaşatmayı başardığında; hakkı, insafı ve merhameti kendisine dayanak yaptığında, insanı, onuru ve haklarıyla birlikte koruduğunda, kolladığında, yaşattığında her insana, istisnasız, ayırımsız ve ayrıcalıksız şekilde insanca yaşama imkanı sağladığında; Demokratiktir, Hukukidir, Adildir Ve İnsanidir! İnsan onuru, ihlale de ihmale de konu edilemez!. İnsan hakları, devlet için tehdit, adalet için yük görülemez! Özgürlükler, iktidar tarafından korku gerekçesi, yasak ve baskı dayanağı yapılamaz! Bütün bu sıkıntı ve sorunlar çaresiz ve çözümsüz değildir. Umut var olunuz. Hepimizin aradığı Hak, hukuk, adalet, insan hakları ve özgürlükleri, iş, aş, insanca yaşam, adil devlet ve adil paylaşım için desteklerinizle Saadet partisi iktidarında elde etmek mümkündür” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.