Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

HAZRO’NUN KADERİNİ 3 MEMUR BELİRLİYOR İDDİASI

Diyarbakır’ın Hazro ilçesi 2016 yılında kayyumların atandığı dönemden sonra hizmetsizlikle anılıyor.

HAZRO’NUN KADERİNİ 3 MEMUR BELİRLİYOR İDDİASI
REKLAM ALANI
19 Eylül 2021 18:17 | Son Güncellenme: 13 Mart 2022 15:47
3.358

İlçedeki vatandaşlar, atanan eski kayyumlardan Ali Öner’in getirdiği kadroların hizmete engel olduğu için hizmet göremedikleri iddiasında bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

15 Temmuz Darbesi’nden sonra ilçeye atanan ve kayyum olarak belediye başkan vekilliği yapan 6 kaymakamdan 5 tanesi FETÖ’den dolayı görevden alınarak ya açığa alındı ya da gözaltına alınarak cezaevine konuldu. En son Kaymakam Ferhat Vardar da geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle ilçeden ayrılarak yerine yeni kaymakam ve kayyum ataması yapıldı.

 

Hazrolu vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ataması çıkan Kaymakam Ferhat Vardar’ın yerine ilçeye Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan Salih Sak’tan ilçenin hizmet görmesini engellediği idda edilen mevcut kadroların değiştirmesini istiyor.

 

 

İLÇENİN KADERİNİ BELİRLEYEN BU 3 MEMUR KİMDİR?

 

Hazro Kaymakamı olarak 22.08.2019 tarihinde ilçeye atanan Ali Öner’in Hazro Belediyesi’ne kayyum olarak atanırken beraberinde getirdiği 3 memurdan Salih A., kaymakamın özel koruması olarak görev yaparken, belediyede Yazı İşleri Müdürlüğü’ne getirildi. Nevzat N. ise Milli Emlak’ta memurken belediyede birçok müdürlük kendisine teslim edildi. Nevzat N., milli emlak memurluğu yaparken aynı zamanda  belediyede Mali İşler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Encümen ve Meclis üyelerinden sorumlu olduğu belirtildi. Eski kaymakamın korumalarından biri de Habip T. Habip T., belediyede Zabıta Müdürü olarak görevlendirilerek halen aynı görevde çalışmaya devam ediyor.

 

“BU KADROLAR İLÇEMİZE YAPILACAK HİZMETLERİN ÖNÜNDE ENGELDİR”

 

İlçede ikamet eden ve adını vermek istemeyen bazı muhtarlar; “İlçemizdeki vatandaşlar belediyenin hizmet yapamamasından şikâyetçidir. Belediye’de görevli ve 4 müdürlüğe bakan Nevzat N., köylere gittiği zaman vatandaşları azarlıyor. Biz iktidar partisinin atadığı kayyumların vatandaşa hizmet etmesi gerektiğini belirtirken bize siz kimsiniz, burada devlet de benim, hükümet de benim. Bu memurların yaptığı yanlışlar sandıkta AK Parti’ye olumsuz yönde etki ediyor. HDP’li belediyelere kayyum atarken PKK ile iltisaklı olduğu ya da dağdakilere para gönderildiği için kayyum atadınız ama bugün Hazro’da görev yapan bu memurlar HDP’lilerden daha fazla ilçeye zarar verdi. Vatandaşa yapılması gereken hizmetin önündeki engel olarak görüyorum” dedi.

 

“MEVCUT KADROLARLA İLÇEMİZE HİZMET GELMEZ”

 

Hazro’nun bir köyünde ikamet ettiğini ifade eden Davut Çiftsüren; “Hazro’nun bir köyünde ikamet ediyorum. Bizim köye incelemelerde bulunmak için gelen ve Hazro Belediyesinde 4 müdürlüğe baktığını öğrendiğimiz Nevzat N.’ye dedim ki hizmet etmek için atanmışsınız, gereken hizmeti yapmanız lazım dedim. Ben bunları deyince Nevzat N. de bana Hazro’nun Cumhurbaşkanı da, Başbakanı da, kaymakamı da benim, ben ne istersem onu yaparım deyip beni tersledi. Bu konuşmaya o an orada olan tüm vatandaşlarımız da şahittir. Biz hizmet istiyoruz, yeni gelen kaymamamızın ilçeye hizmet etmesini istiyoruz. Ama ilçeye yapılacak hizmetlerin önünde engel teşkil eden isimleri değiştirmesini rica ediyoruz. Çünkü yeni gelen kaymakamımız bu kişilerle çalışmaya devam ederse değişen bir şey olmayacaktır” dedi.

 

 

“İLÇENİN EN BÜYÜK KÖYÜYÜZ AMA HİZMET GÖREMİYORUZ”

 

İlçenin en büyük köylerinden birinin muhtarı da şu şekilde konuştu; “Ben birçok merciye bu konuyu bildirdim. Belediye’de hizmetlerin önünde engel olan birkaç birimin müdüründen dolayı mağdur ediliyoruz. Benim köyüm ilçenin en büyük köylerinden biri olmasına rağmen belediyede 4 müdürlüğe bakan Nevzat N.’nin inadı yüzünden hizmet gelmiyor. Kendisi, 4 müdürlüğe baktığı için belediyede istediği yere çalışma yaparken istemediği köy ve mahallelerde hizmet yapmıyor. Biz devletimize vergimizi verirken hakkımız olan hizmetlerin gelmesini istiyoruz ama bu hizmetlerin önünde engel olan bu kadroları da artık istemiyoruz, değiştirilsin. Yeni gelen kaymakamımızdan talebimiz ilçemize, köyümüze hizmet yapılsın. Bu hizmetleri engelleyen kişileri de belediyeden temizleyin” ifadelerini kullandı.

 

“HALK YENİ KAYMAKAMDAN UMUTLU”

 

Halk ile devletin birlik ve beraberliğine her zaman önem verdiklerini belirten diğer Hazro’lu vatandaşlar; “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ataması çıkan Kaymakam Ferhat Vardar’ın yerine ilçeye Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan yeni Kaymakamımız Salih Sak’tan ilçemizi güzel hizmetlere kavuşturmasını istiyoruz. Ama bu kadrolarla ilçemiz hizmet göremez. Bu kişilerin değişmesini istiyoruz. İlçemiz artık hizmetle anılsın, Diyarbakır’ın diğer ilçeleri gibi hizmet görsün. Yeni kaymakamımızın halkla içiçe olması da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.