Dolar 32,4373
Euro 34,6064
Altın 2.384,44
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Diyarbakır’da ‘SAFARİ’ Operasyonu: ‘12 Gözaltı’

Diyarbakır’da ‘SAFARİ’ Operasyonu: ‘12 Gözaltı’
REKLAM ALANI
13 Ağustos 2023 17:21
291

Diyarbakır ve İstanbul’da dolandırıcılara eş zamanlı operasyon yapıldı. 12 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda şüphelilerin tamamı Diyarbakır a getirildi.

Diyarbakır ve İstanbul’da mağdurlara kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtıp, ellerindeki yüklü miktardaki dövizi Türkiye’ye sokmak için gümrük ve kurye parası alarak dolandıran ‘Vuvuzela’ çetesine yönelik operasyonda 3’ü Afrika uyruklu 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ARA REKLAM ALANI

Afrika uyruklu 3 şahsın yönettiği Safari Çetesi üyeleri, mağdurları arayarak “Amerikan Askeri olduklarını, Suriye’de görev yaptıklarını, ellerinde operasyonda ele geçirdikleri 1Milyon Dolar olduğunu ve bunu Türkiye sokmak istediklerini söyleyerek kandırdılar.

İnstagram’dan gönderdikleri mesajlarda asker fotoğrafları ve para görüntüleri paylaşan çete üyeleri, sözde paranın Türkiye,ye sokulmasına yardım etmesi halinde mağdurlara yarısını vereceklerini söyleyip gümrük ve kurye masrafları gibi nedenlerle para talep ederek müşterileri dolandırdılar.

‘BANKA GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ’

Sürekli hat değiştiren şüpheliler, sahte hat kullandıkları ve bankada para çektiği anlaşılan çete üyelerinin görüntüleri saptandı. Diyarbakır Polisi, şahısların izini sürdü ve İstanbul’da takibe aldı. 2 ay boyunca teknik takip yaptı.

‘ÇAĞRI MERKEZİ GİBİ’

Mağdurları yoğun aramalar yaparak ikna ederek şüphelilere yapılan operasyonda çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi. Ayrıca uzun namlulu silah yüksek miktarda dövize el koyuldu. Şüphelilere ek gözaltı alındı ve 4 günlük sürenin ardından adliyeye sevk edilecekler. Diyarbakır Emniyeti’nin SUÇLA SİNERJİK MÜCADELE PROJESİ

Diyarbakır Emniyet Müdürü sayın Fatih Kaya’nın  direktifi ile başlayan suçla sinerjik mücadele projesi kapsamında  İstanbul Emniyetiyle yapılan  ortak çalışmaların kararlılıkla süreceği belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.