Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde Bozarslan Dönemi Başladı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde Bozarslan Dönemi Başladı
REKLAM ALANI
12 Kasım 2023 00:32
261

GÜNEYDOĞU Gazeteciler Cemiyeti (GGC) olağanüstü kongresinde iki listenin yarıştığı seçimde Felat Bozarslan, 123 oy alarak başkan seçildi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)
GGC olağanüstü kongresi, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Elazığ, Şanlıurfa, Şırnak, Ankara, İzmir, Siirt ve Tunceli’den gelen üye gazetecilerin katılımıyla, cemiyetin Sümerpark yerleşkesinde gerçekleşti.

ARA REKLAM ALANI

İki listenin yarıştığı seçimde, divan kurulunun oluşmasının ardından, mevcut yönetim tarafından faaliyet raporu okundu. Oybirliği ile oluşturulan divan, okunan faaliyet raporları ve dilek ile temennilerin ardından seçime geçti. 321 üyesi olan cemiyet seçimlerine 247 üye oy kullandı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Felat Bozarslan 123 oy, Mücahit Ceylan ise 120 oy aldı. Olağanüstü Kongre’de kullanılan oyların çoğunluğunu alan Felat Bozarslan listesi yönetime seçildi.

Önceki dönem cemiyet başkanları Mehmet Veysi İpek, Naci Sapan, Faruk Balıkçı ile Mücahit Ceylan Felat Bozarslanı tebrik ederek objektiflere poz verdi.

Olağanüstü Kongre’de Felat Bozarslan Başkanlığı’nda seçilen isimler:

Yönetim Kurulu: Felat Bozarslan, Firuzan Behlülgil, Mesut Figançiçek, Mehmet Çakan, Aytaç Akhan, Orhan Şener, Gülistan Korban, Aziz Aslan, Hozan Adar.

Yüksek İstişare Kurulu: Atilla Korkmaz, Atilla Durak, Adnan Avuka, Barış Uzal, Hatice Kamer, Hüseyin Kaçar, İbrahim Yakut, Muhsin Aslan, Nizamettin İzgi.

Denetleme Kurulu: Hüseyin Çiçekçi, Canan Altıntaş, Nurullah Ergün.

Federasyon Delegeleri: Felat Bozarslan, Esat Aydın, Hüseyin Çiçekçi, Mehmet Çakan.

‘DEMOKRATİK ORTAM SAĞLADIK’
Seçim öncesi konuşma yapan Felat Bozarslan, demokratik ortamın sağlanarak toplanan imzalarla birlikte olağanüstü kongre kararı alındığını anımsatarak, “Geldiğimiz noktada bir cemiyet başkanı, kendi üyesine karşı silahla yaralamaya teşebbüsten, bir ceza aldı. Üstelik bu kendi bürosunun içinde, kendi iş arkadaşlarıyla yaptığı bir tartışma. Hiçbir şekilde cemiyete yansımaması gereken bir olayken, bir gün bir baktık ki, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden ‘başkanımıza saldırı’ şeklinde açıklama yapıldı. Birçoğu da açıklamayı eleştirdi. Araştırdık ve meslek büyüklerimizle de görüştük. Bizlerden mahkeme sürecini beklememizi istediler. Biz de bekledik ve mahkeme sonucunda ortaya çıktı ki, cemiyet başkanının ‘saldırı’ dediği olay aslında saldırı değil, başkanın üyesine saldırısından ibaretmiş. Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye tarihinde bir gazeteciye saldıran, bundan dolayı da ceza alan ve hükmü kesinleşen bir başkana sahibiz. Biz buna karşı çıktık, çıkış sebebimiz de bu oldu. Hiçbir yönetim kurulu üyesi veya başkan, üyesine kül tablası fırlatma cüretine sahip değildir. Tüm üyeler, başkan kadar aynı hakka sahiptir. Biz imza topladıktan sonra kapı kapı dolaşıp üye olmanızı istemezlerdi. Kongre sürecinde 120’den fazla üye yapıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.