Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

DİYARBAKIR’DA ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ BULUŞMASI

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Dicle Üniversitesi İletişim Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

DİYARBAKIR’DA ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ BULUŞMASI
REKLAM ALANI
26 Kasım 2020 19:43
547

OSB binasında düzenlenen törenine Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve yönetim kurulu üyeleri, DOGÜNSİ̇FED Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç ile STK başkanları ve sanayiciler katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Açılış öncesi DÜ İletişim Ofisi çalışmaları hakkında konuklara bilgi verildi. Ardından idari bina önünde toplu kurdele kesimi yapıldı.

 

AKADEMİSYENLE İLE SANAYİCİYİ BULUŞTURACAK

 

Konu ile ilgili Diyarbakır OSB Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, uzun yıllar eksikliği hissedilen sorunun çözüme kavuşturulduğu belirtilerek, “Uzun yıllar eksikliği hissedilen bir konuya bugün çözüm olanağı hazırlanmıştır. Sanayi-Üniversite işbirliği artık resmi olarak sağlanmış, bugünden itibaren OSB Müdürlüğü bünyesi altındaki bu ofiste, akademisyenlerimiz sanayicilerimiz ile buluşacak. Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla kurulmuştur.  Karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilecekler. Arz talep değerlendirilecek ve sonuç olarak üretime kalite ve istihdam olarak yansıyacaktır. Üretim kalitesi ile istihdamın artması da kentimizin dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Bu ofiste akademisyenler ile sanayici sürekli bir diyalog içerisinde olma imkanı bulacak. Öğrenciler sanayi tesislerinde staj yapabilme ve staj sonunda da bir iş sahibi olabilme imkanına kavuşacak. Sanayicilerimiz, eksikliğini hissettiği danışmanlık kalite, imalat, teknoloji, üretim, tecrübe, verimlilik, çözüm, teşvik, koordinasyon, teknoloji transferi, patent gibi konularda kısa sürede ve kolaylıkla bilgi sahibi olabilecek. Üniversitede okuyan öğrenci kardeşlerimiz de hem staj yapabilme imkanına kavuşacak hem de gelecekte “hangi sektörde, nasıl iş bulacağım” tasasından kurtulmuş olacak. Burada kurulan ofis için kısaca; Dicle Üniversitesinin ürettiği bilginin ve teknolojinin reel sektörle buluşma noktası diyebiliriz” denildi.

 

ÜNİVERSİTE OSB İŞBİRLİĞİ

 

Ofisin neden kurulduğu sorusuna da açıklık getirilen yazılı açıklamada, “Sanayide var olan sorunların belirlenmesi ve bilimsel açıdan çözüme kavuşturulması, sanayide çalışan mühendislerin lisansüstü eğitime olanak sağlanması, yeni mezunların sanayide istihdam edilmesi, öğrencilerin sanayide staj yapma imkanına kavuşması, üniversite öğretim elemanlarının programlı tesis gezileri ile tesisler hakkında hazırlanacak öneri raporlarının hazırlanması, üniversiteden danışmanlık hizmetinin aktif olarak başlatılması, Üniversite-OSB işbirliği ile ortak (TÜBİTAK, KOSGEB, Karacadağ Kalkınma Ajansı vs) projelerin üretilmesi, gerekli konularda bilgilendirme amaçlı kokteyl, çalıştay ve toplantıların organize edilmesi, böylelikle üniversite-sanayi çalışanlarının birbirini tanıma imkanına kavuşması söz konusu olacaktır” bilgisine yer verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.