Dolar 32,4143
Euro 34,8297
Altın 2.440,24
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C

“GÖNÜLLERE GİRMEDİĞİMİZ MÜDDETÇE DİYARBAKIR’DA BAŞARILI OLAMAYIZ”

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yoluyla katıldığı 7. Olağan İl Kongresi, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

“GÖNÜLLERE GİRMEDİĞİMİZ MÜDDETÇE DİYARBAKIR’DA BAŞARILI OLAMAYIZ”
REKLAM ALANI
25 Şubat 2021 00:18
1.279

AK Parti Diyarbakır il başkanlığına seçilen Muhammet Şerif Aydın, yaptığı konuşmada, gönüllere girmediği müddetçe Diyarbakır’da başarılı olmanın mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı yönetim kurulu üye adayları belli oldu. Belirlenen listede eski başkan Süleyman Serdar Budak döneminde yönetimde yer alan bir çok ismin olduğu gözlendi. 

ARA REKLAM ALANI

 

 

AK Parti Diyarbakır 7. Olağan İl Kongresi, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Leyla Şahin Usta, Ali İhsan Yavuz, Çiğdem Karaaslan, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, bölge koordinatörleri Abdullah Ağralı ve Ejder Açıkkapı, AK Parti MKYK Yedek Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Bölge Koordinatörü Alaattin Parlak, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, eski il başkanı Süleyman Serdar Budak, MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, UİGAD Bölge Temsilcisi ve Diyarbakır İl Başkanı Cihat Toprak, yeni seçilen il başkanı Muhammet Şerif Aydın, ilçelerin ana kademe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kongre üyeleri ve partililerin katılımı ile Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Muhammed Şerif Aydın’ın başkanlığında tek listeyle yapılan kongrede büyük coşku vardı. 

 

“20 YILDIR MİLLETE AŞKLA HİZMET EDİYORUZ”

 

AK Parti Diyarbakır il kongresine canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Kongre sürecimizle hem dava arkadaşlığımızı güçlendirdik hem kardeşliğimizi pekiştirdik hem de kadrolarımızı yenileme fırsatı bulduk. AK Parti kongrelerini davamıza yakışır şekilde birer demokrasi şölenine dönüştüren tüm kardeşlerime Ankara’dan bir kez daha teşekkür ediyorum. Milletimizin umudu olarak uzun ince bir yoldayız. Yaklaşık 20 yıldır büyük bir aşkla  millete hizmet yolunda yürüyoruz. Gönüller kazana kazana davamızı bu hale getirdik. Elbette bu süreçte yükü çekemeyenler oldu. Bu zorlu yolculukta egolarına, hırslarına, ihtiraslarına kibirlerine yenik düşenler çıktı. Bunların hiç birine eyvallah etmedik. En büyük gücümüz olan milletimizle aramızdaki gönül bağının zayıflamasına asla izin vermedik. Engelleri aşa aşa tuzakları boza boza hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Kardeşlik hukukunu koruduğumuz müddetçe Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk bulunmuyor. Millet bizden emaneti alıncaya kadar inşallah aşkla, şevkle azimle ülkeye ve millete hizmet mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

“KONGRE SÜREÇLERİ DAVAMIZIN PEKİŞTİĞİ GÜNLERİMİZDİR”

 

 

Diyarbakır’ın bir medeniyetler şehri, birlik, beraberlik ve kardeşliğin başkenti olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta; “Türkiye’nin umudu olan AK Parti’miz ve davamızı farklı kılan en önemli unsurlardan biri dava bilincimizin, şuurumuzun ve vefamızın olmasıdır. Kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi, bizi bölmeye çalışanlara inat pekiştirmeliyiz. Elbette bir de Genel Başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın başımızda olmasıdır. Onun bizlere ve ülkemize çizdiği hedefler doğrultusunda el birliğiyle çalışmak zorundayız. ‘Bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz’ anlayışıyla daha fazla kenetlenmeliyiz. Kongre süreçlerimiz, davamızın pekiştiği, kardeşliğimizin, birbirimize olan muhabbetimizin ve sevgimizin arttığı en heyecanlı günlerimizdir” diye konuştu.

 

“SEVİNÇ VE MUTLULUKLA GÖREVİ DEVREDİYORUM”

 

2018 yılından beri AK Parti Diyarbakır il başkanlığı görevini yürüten Süleyman Serdar Budak; “Görev değişimleri bayrak yarışıdır. Burası Diyarbekir şehri, Evliyaların, sahabelerin şehri, 639 yılında İslam’la tanışmış bir şehir ve biz onların torunlarıyız. Diyarbakır’da artık anarşi ve kaos ortamı yok. İlk gün bu göreve geldiğimizde nasıl heyecanla bu görevi devraldıysak bugün de aynı heyecanla, aynı sevinçle ve gururla bu kutlu görevi devretmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. Bu bayrak yarışı inşallah arkadaşlarımıza çıtayı daha yükseğe çıkartma fırsatı gösterir. Bazen görevi devrederken hüzün olur ama çok şükür bende hüzün değil sevinç ve mutluluk hissi var. Görev sürem boyunca beraber millete hizmet ettiğimiz milletvekillerimize, yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, ilçe başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

 

 

“GÖNÜLLERE GİRMEDİĞİMİZ MÜDDETÇE DİYARBAKIR’DA BAŞARILI OLAMAYIZ”

 

Diyarbakır’daki vatandaşların gönüllerine girmediği müddetçe, caddeleri asfaltlamayla başarılı olamayacağını belirten yeni başkan Muhammet Şerif Aydın ise şöyle konuştu; “19 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle bugün yapılan kongremizde il başkan adayı olma onuru tarafıma tevdi edildi. Bugüne kadar ak parti il teşkilatlarımızın çeşitli kademelerinde cefakarca çok büyük ve değerli hizmetlerde bulunan parti mensuplarımıza göstermiş oldukları emek, gayret ve samimiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bugünkü kongre ile bayrağı devreden kıymetli başkanımız Süleyman Serdar Budak abimiz ve her biri bir değer olan ekibine, 3 yıllık süre boyunca partimize ve şehrimize yapmış oldukları hizmetlerden ve bu kongrenin hazırlığı için göstermiş oldukları üstün gayretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Rabbim kendilerinden razı olsun. Allah’a çok şükür ki bizler, samimiyeti ve gayreti rahmetli Erbakan hocasından, mücadeleyi, cesareti ve feraseti de Erdoğan hocasından almış gençliğin mensuplarıyız. Bunun yanında, beyefendiliği, vizyonu ve kültürü Mehdi ağabeyinden, dik durmayı, kararlılığı ve güzelliği de Galip ağabey ile Abdurrahman ağabeyden öğrenmiş şehrin çocuklarıyız. Almış olduğumuz bu terbiye ve güçle başarılı olacağımıza ve hem partimize hem de memleketimize önemli katkılar sunacağımıza inancımız tamdır. Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki, Diyarbakır’ın tüm caddelerini altından asfalt da yapsak, tüm evleri gümüşlerle de doldursak insanlarımızın yüreğine dokunmadan hiç bir şeyi başaramayız. Bu yüzden en büyük hedefimiz o 90 yıllık tahribat sürecinde yeri gelmiş ötekileştirilmiş, yeri gelmiş hiçselleştirilmiş kardeşlerimizin yüreğine dokunmak olacaktır.”

 

BAŞKAN BEYOĞLU SALONU COŞTURDU

 

 

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, konuşmasını yapmak için sahneye çıktığında partililer tarafından yoğun ilgi gördü.Yaptığı konuşmayla tüm salonu coşturan Başkan Beyoğlu; “Partideki görev değişimleri bir bayrak değişimidir. Partimiz bir gönül ve dava hareketi olup bazen bayrak değişimleri de yaşanmaktadır. Bizlere düşen 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için Cumhurbaşkanımızın izinde, milletimizin emrinde davamıza hizmet etmeye devam etmektir. Bayrağı devralacak olan yeni İl Başkanımız Muhammed Şerif Aydın kardeşimize ve ekibine muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

BELİRLENEN YÖNETİM LİSTESİ ŞU ŞEKİLDEDİR

 

 

Konuşmaların ardından kongrede tek listeyle yapılan seçimde AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına Muhammet Şerif Aydın seçildi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.