Dolar 32,3122
Euro 34,7810
Altın 2.413,69
BİST 10.224,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

“Güçlü Bir Türkiye Var, Çok Güçlü Bir İnsan Kaynağımız Var, Bizi Bekleyen Güzel Bir Gelecek Var”

“Güçlü Bir Türkiye Var, Çok Güçlü Bir İnsan Kaynağımız Var, Bizi Bekleyen Güzel Bir Gelecek Var”
REKLAM ALANI
11 Ağustos 2023 14:18
171

Antalya Saklıkent’te TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi’nde (TUG) düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ne Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılan stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti, tören alanına getirilen yerli otomobil Togg’u inceledi.

ARA REKLAM ALANI

Etkinliğe ilk kez katıldığını belirten Bakan Bak, teleskopların gökyüzü çalışmalarındaki önemine işaret etti. Bakan Bak, dünyanın pek çok önemli uzay merkezine gittiğini, ABD’deki Uzay Kuvvetleri Karargahı’nda da benzer teleskoplar olduğunu söyledi.

ABD’nin şimdiden uzayda kontrol için askeri bir yapı kurduğuna dikkati çeken Bakan Bak, “Neden? Uzayda pek çok uydu var. Biz de haberleşme uydumuzu gönderdik. Dolayısıyla uzay tutkusunun artarak devam etmesi çok çok güzel. Bu milli teknoloji hamlesiyle beraber, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bu hamleleriyle beraber bizi de buralara doğru sürüklüyor. Çok etkileyici çok güzel bir macera. Güçlü bir Türkiye var. Çok güçlü bir insan kaynağımız var. Bizi bekleyen güzel bir gelecek var. Büyük bir sanayi hamlesi var. Büyük bir atılım var. Bunları kimlerle başaracağız? Bu ülkenin gençleriyle yani sizlerle başaracağız. Bu ülkenin mühendisleriyle Bu ülkenin yazılımcılarıyla başaracağız. Bu ülkenin çocuklarıyla başaracağız. Dolayısıyla burada bunu, bu enerjiyi görüyoruz.” diye konuştu.

TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri 13 Ağustos’ta sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.