Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Diyarbakır’daki Barajlarda Doluluk Oranı Arttı

Diyarbakır’daki Barajlarda Doluluk Oranı Arttı
REKLAM ALANI
7 Mart 2024 13:24
124

Diyarbakır’ın içme suyu, enerji ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan 7 barajda doluluk önemli ölçüde arttı. Karakaya Barajı’nda doluluk oranı geçen yıla göre büyük bir artışla yüzde 72,2’ye yükseldi. Kralkızı Barajı yüzde 60,9’a, Devegeçidi Barajı yüzde 81,6’ya, Çınar Göksu Barajı yüzde 30,6’ya, Pamukçay Barajı ve Ergani Barajı ise yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bu artışlar, sonbahar ve kış aylarında etkili olan yağışlarla gerçekleşti.

Devlet Su İşleri 10’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllara göre barajlarda doluluk oranlarının arttığı belirtildi. Açıklamada, “Ülkemizi saran sıcak hava etkisi ve son yıllarda yaşadığımız kuraklık durumuna rağmen, sonbahar ve kış aylarında etkili olan yağışlar sayesinde Diyarbakır ilinin içme suyu, enerji ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı geçen yıla göre önemli ölçüde yükselmiştir” denildi.

ARA REKLAM ALANI

Ayrıca, iklim değişikliği, yağış azlığı ve buharlaşmanın etkisiyle 2022 ve 2023 yılında bazı barajlarda kuraklık problemi yaşandığı ancak son gelen yağışlarla birlikte barajların doluluk oranında gözle görülür bir artış olduğu belirtildi. Karakaya barajı, Kralkızı Barajı, Devegeçidi Barajı, Çınar Göksu Barajı, Pamukçay Barajı, Ergani Barajı ve Başlar Barajı gibi önemli barajlardaki doluluk oranlarının bu yılın aynı dönemine kıyasla belirgin şekilde arttığı vurgulandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.