DİYARBAKIR’DA ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ BULUŞMASI
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Dicle Üniversitesi İletişim Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
OSB binasında düzenlenen törenine Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve yönetim kurulu üyeleri, DOGÜNSİ̇FED Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç ile STK başkanları ve sanayiciler katıldı.
Açılış öncesi DÜ İletişim Ofisi çalışmaları hakkında konuklara bilgi verildi. Ardından idari bina önünde toplu kurdele kesimi yapıldı.
AKADEMİSYENLE İLE SANAYİCİYİ BULUŞTURACAK
Konu ile ilgili Diyarbakır OSB Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, uzun yıllar eksikliği hissedilen sorunun çözüme kavuşturulduğu belirtilerek, “Uzun yıllar eksikliği hissedilen bir konuya bugün çözüm olanağı hazırlanmıştır. Sanayi-Üniversite işbirliği artık resmi olarak sağlanmış, bugünden itibaren OSB Müdürlüğü bünyesi altındaki bu ofiste, akademisyenlerimiz sanayicilerimiz ile buluşacak. Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla kurulmuştur. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilecekler. Arz talep değerlendirilecek ve sonuç olarak üretime kalite ve istihdam olarak yansıyacaktır. Üretim kalitesi ile istihdamın artması da kentimizin dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Bu ofiste akademisyenler ile sanayici sürekli bir diyalog içerisinde olma imkanı bulacak. Öğrenciler sanayi tesislerinde staj yapabilme ve staj sonunda da bir iş sahibi olabilme imkanına kavuşacak. Sanayicilerimiz, eksikliğini hissettiği danışmanlık kalite, imalat, teknoloji, üretim, tecrübe, verimlilik, çözüm, teşvik, koordinasyon, teknoloji transferi, patent gibi konularda kısa sürede ve kolaylıkla bilgi sahibi olabilecek. Üniversitede okuyan öğrenci kardeşlerimiz de hem staj yapabilme imkanına kavuşacak hem de gelecekte “hangi sektörde, nasıl iş bulacağım” tasasından kurtulmuş olacak. Burada kurulan ofis için kısaca; Dicle Üniversitesinin ürettiği bilginin ve teknolojinin reel sektörle buluşma noktası diyebiliriz” denildi.
ÜNİVERSİTE OSB İŞBİRLİĞİ
Ofisin neden kurulduğu sorusuna da açıklık getirilen yazılı açıklamada, “Sanayide var olan sorunların belirlenmesi ve bilimsel açıdan çözüme kavuşturulması, sanayide çalışan mühendislerin lisansüstü eğitime olanak sağlanması, yeni mezunların sanayide istihdam edilmesi, öğrencilerin sanayide staj yapma imkanına kavuşması, üniversite öğretim elemanlarının programlı tesis gezileri ile tesisler hakkında hazırlanacak öneri raporlarının hazırlanması, üniversiteden danışmanlık hizmetinin aktif olarak başlatılması, Üniversite-OSB işbirliği ile ortak (TÜBİTAK, KOSGEB, Karacadağ Kalkınma Ajansı vs) projelerin üretilmesi, gerekli konularda bilgilendirme amaçlı kokteyl, çalıştay ve toplantıların organize edilmesi, böylelikle üniversite-sanayi çalışanlarının birbirini tanıma imkanına kavuşması söz konusu olacaktır” bilgisine yer verildi.