Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Diyarbakır’da Sürücü Adaylarının Yerine Sınava Giren Şüphelilere ‘Fısıltı’ Operasyonu: 12 Gözaltı

Diyarbakır’da Sürücü Adaylarının Yerine Sınava Giren Şüphelilere ‘Fısıltı’ Operasyonu: 12 Gözaltı
REKLAM ALANI
9 Mart 2024 13:16
188

Diyarbakır’da motorlu taşıtlar sürücü adaylarının yerine sınavlara özel düzeneklerle giren şüphelilere yönelik düzenlenen ‘Fısıltı’ operasyonunda 12 kişi gözaltına aldı. Şüphelilerin iç çamaşırlarında, ayakkabı tabanında ve kulak içerisindeki cihazlarla yakalanması kameraya yansıdı.

ARA REKLAM ALANI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, motorlu taşıtlar sürücü sınavlarında adayların yerine özel düzenekle girileceği ihbarını aldı. 4 ay çalışma yapan uzman polislerden oluşan özel ekip, sürücü sınavlarının yapılacağı alan ile sürücü kurslarının bulunduğu iş yerlerine sivil olarak girdi. Burada gözlem yapan polisler, sürücü adaylarının yerine özel düzeneklerle bazı kişilerin girdiğini tespit etti. Polis, suç organizasyonu kuran şebekenin 70 adayın yerine sınava girmek için hazırlık yaptığını belirledi. Şebekenin görsel ve işitsel cihazlarla para karşılığı bu işi yaptığı ve adayların sınavdan bu yöntemle geçmeyi hedefledikleri ortaya çıktı.

ÖZEL DÜZENEKLER ELE GEÇİRDİ

Polis ekipleri tarafından kimlikleri tespit edilen şüphelilerin adresleri belirlendi. İş yeri ve evlere Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinlerle giren polis, düzenlediği ‘Fısıltı’ operasyonunda 12 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin, sınavlara iç çamaşırlarında, ayakkabı tabanında ve kulak içerisindeki cihazlarla girdiği ortaya çıktı. Operasyonda ve yapılan aramalarda şüphelilerin düzenekleri yerleştirmesi ve yakalanması kameraya yansıdı. Ev ve sürücü kurslarındaki aramalarda özel düzenekli cep telefonları, telefon özel aparatları, akıllı saatler, çok sayıda kulak içi mini kulaklık, piller, kulak için özel cımbızlar, para makbuzları, sınav belgeleri, ajandalar ve kursiyer belgeleri, 1 tabanca, lehim makineleri, kablolar, banka kartları, e-imzalar, mobil Wi-Fi ve bluetooth düzenekler ele geçirildi.

Polisin gözaltına aldığı 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Öte yandan polis, geçmiş sınavları da incelemeye aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.