Dolar 32,5565
Euro 34,8810
Altın 2.431,26
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Azizler Hareketi, Diyarbakır’da Sağlık-Sen Yönetimine Talip Oldu

Azizler Hareketi, Diyarbakır’da Sağlık-Sen Yönetimine Talip Oldu
REKLAM ALANI
5 Haziran 2022 17:57
1.667

Sağlık-Sen 5. Olağan Genel Kurulu delege seçimleri süreci başladı. 

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Diyarbakır’da kendilerine Azizler Hareketi adını veren bir grup, mevcut başkan Nurhak Ensarioğlu’na karşı bir hareket başlatarak manifestosunu bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

 

Azizler Hareketi adına basın açıklamasını Diyarbakır Sağlık -Sen Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan Ahmet Demirel okudu.

 

“ESKİ BAŞKANLARI ANDI”

 

Başkan adayı olarak Azizler Hareketi Manifestosunu açıklayan Demirel; “Son iki yıldır yaşanan pandemide sağlık çalışanlarının aslında küreselleşen dünyamızda ülkeler nezdinde savunma, askeri ve ekonomik güç kadar hatta daha fazla öneme haiz olduğu gün yüzüne çıktı. Bu bağlamda sağlık neferlerinin aldıkları rol ile sahada büyük bir özveri ile çalışmaları takdire şayandı. Pandeminin etkilendiği bir diğer sektör de sosyal hizmet çalışanları oldu. Sosyal hizmet çalışanlarının özellikle yaşlı bakım evlerinin izolasyon ve bakımlarında gösterdikleri çabalar sonucunda pandemiyi en az hasarla atlatan ülkeler arasında yerimizi aldık. Sosyal hizmet çalışanları yatılı kuruluşlarda ailelerinden uzak haftalık vardiyalar halinde çalıştı. Ancak sorunları günbegün artan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için uygun görülen toplum tarafından alkışlama ve bir kaç takdir cümlesinden öteye geçmedi. Başta ücret ve sosyal haklar olmak üzere hiç bir gelişme kaydedilmedi veya çok az yol alındı. Ülkemizin değerler sendikası Memur-sen’in Kurucu başkanı Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Pandemi döneminde canla başla çalışan ve bu uğurda vefat eden çalışanlarımızı başta Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ağabeyimizi ve Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

 

 

“SENDİKALARIN ÇEŞİTLİLİĞİ VE YÖNETMEK İÇİN YARIŞMASI DOĞAL BİR SÜREÇTİR”

 

Kurulduğu ilk günden bugüne kadar geçen zaman içerisinde üyelerin hak ve menfaatlerini koruma ile ilgili önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Demirel; “Ülkemiz genelinde üyeler açısından sendikaların çeşitliliği temsiliyet noktasında üyeye tercih sunduğu gibi sendikalar içerisinde de yönetim anlamında bazen yarışlar olması gayet doğal bir süreçtir. Bu bağlamda daha iyi yönetim, daha iyi temsiliyet gibi konularda yarış yapılmaktadır. Biz de bugün burada sizlerin huzurunda Diyarbakır Sağlık-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğumuzu paylaşmak için toplandık. Azizler Hareketi Listesi olarak bizler burada bulunuyoruz. Teşkilatımızın ağabeyi olan rahmetli Aziz abiye ithafen anlamından da anlaşılacağı üzere ” Sayılan, değerli, sevgide üstün tutulan” gibi anlamlarda kullanılan Aziz kelimesinin bizlere rehberliğinde, başta büyük oğlu Enes Aslan Bey ve ailesinin de müsaadeleriyle bu isimle yani Azizler Hareketi olarak yola çıkmaya karar verdik. Ayrıca Rahmetli Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz abimizin vefatının seneyi devresinde kaleme aldığım “Bu ülkenin Azizlere ihtiyacı var” paylaşımı da bu yolda bize ışık oldu” diye konuştu.

 

“SENDİKAL ANLAMDA TECRÜBELİ BİR EKİBİMİZ VAR”

 

Azizler Hareketinin birikimli, güçlü ve sendikal anlamda tecrübeli bir ekipten oluştuğunu aktaran Demirel; “Diyarbakır gibi 33 medeniyete beşiklik yapmış kadim bir şehre hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla dertlenmek, çözüm önerileri geliştirmek, sorun ve sıkıntılarını gidermek için aday olmaya karar verdik. Ekibimiz güçlü, birikimli, sendikal anlamda tecrübeli, temsiliyet noktasında adil ve etkin bir ekiptir. Bu yarışın içerisinde yer alarak iradelerini beyan etmişlerdir. Temsiliyet noktasında delege adaylarımızı belirlerken meslek grupları, servis ve birimlerdeki üye sayılarına kadar tüm hassas dengeler gözetilerek seçmeye gayret gösterdik. 4688 sayılı Kamu görevlileri Sendikaları ve toplu sözleşme kanunu çerçevesinde yapılacak bu seçimin hakkaniyet ve tatlı bir rekabet içerisinde geçeceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri ve değerli dava arkadaşlarımla beraber hazırladığımız misyon ve vizyonumuzun kısa bir özeti olacak. Manifestumuzu son olarak okuyarak konuşmaya son vermek istiyorum.

 

 

AZİZLER HAREKETİ MANİFESTOSU 

 

1. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını temsil eden yönetim kademeleri oluşturulacak.

 

2. Sorunların çözümünde adaletli ve samimi olunacak.

 

3. Temsilciler ve delegeler tarafından sahada tespit edilen sorunların giderilmesi için çözüm yolları bulunarak üyelerimizin mağduriyetleri giderilecek.

 

4. Tek tip ve kişi bazlı bir yönetim anlayışı yerine çoklu değerlendirme ve karar almaya olanak sunan ortak akıl sendikacılığı benimsenecek.

 

5. Kurumlardaki problemleri çözmek için delege ve temsilciler ile beraber hareket edilecek.

 

6. Aylık üye buluşmaları gerçekleştirilerek iletişim kanalları sürekli aktif hale getirilecek.

 

7. Anketler düzenlenerek sahadaki sorunların tespiti ve önerilerden oluşan kısa, orta ve uzun vadeli çalışma planları hazırlanacak.

 

8. Dar grup çıkarı yerine genel üye çıkarına uygun politikalar belirlenecek.

 

9.Üyeler nezdinde çeşitli akademik, sosyal ve kültürel aktiviteler yapılacak, üyeler arasında birlik ve beraberlik sağlanacak.

 

10. Düğün, taziye vb. günlerde üyelerimizin yanında yer alınarak üyelerimiz yalnız bırakılmayacak.

 

11. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mobbinge uğramaması için hizmet veren Destek Hattı kurulacak, bir haksızlık karşısında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına Avukat desteği verilecek, (Avukat haftada bir gün sendikada hukuki danışmanlık hizmeti verecek)

 

12. İletişim dilimiz nezaket ve hakkaniyet çerçevesinde olacak.

 

13. Tüm ilçe, hastane ve diğer kurum temsilciliklerimize faaliyetlerini rahatça yürütebilmesi için üye sayısı oranında bütçe ayrılacak.

 

 

AHMET DEMİREL KİMDİR 

 

Ahmet Demirel, 1991 yılından bu yana Diyarbakır’da Sağlık mensubu olarak hizmet veriyor. Yönetim alanında Tezli Yüksek Lisans, Eğitim ve Sağlık Alanında 2 Lisans ve Acil ve Afet alanında Önlisans mezunu..

 

Sağlık alanında 10 yıla yakın idarecilik yapmış.

 

2002 yılında Sağlık Sen üyesi olan Demirel, 2004-2012 yılları arasında Diyarbakır Sağlık-Sen Teşkilat Sekreteri, 2012-2014 yılları arasında Diyarbakır Sağlık-Sen Başkan Vekili olarak görev aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.