Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Diyarbakır’da Kadınlar, Filistin İçin Dua Edip 3 Günlük Oturma Eylemine Başladı

Diyarbakır’da Kadınlar, Filistin İçin Dua Edip 3 Günlük Oturma Eylemine Başladı
REKLAM ALANI
21 Ekim 2023 18:21 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2023 18:31
235

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesinde aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de olduğu bir grup kadın, İsrail’in Filistin’e saldırısını protesto amacıyla 3 gün sürecek oturma eylemine başladı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Kuran-ı Kerim okuyup dua eden kadınlar, ‘Çocuklar ölürken susulmaz’ yazılı İngilizce ve Türkçe dövizler açtı.

İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto eden ve aralarında STK temsilcilerinin de bulunduğu bir grup kadın, Sur ilçesindeki Kurşunlu Cami bahçesinde oturma eylemi başlattı. İngilizce ve Türkçe ‘Çocuklar ölürken susulmaz’ yazılı dövizler açan kadınlar, Kuran-ı Kerim okuyarak, saldırılarda ölenler için dua etti. Kadınların oturma eylemi 3 gün sürecek.

Eyleme katılan kadınlardan Sümeyye Bayram, “Bugün buraya belli bir kimlik üstlenerek gelmedik. Sadece duyarlı Müslüman kadınlar olarak, insanlar olarak bugün buradayız. Amacımız kadınların sesini kadınlar olarak duyurabilmek. Çünkü Filistin’de malum son bir haftada yüzlerce, binlerce çocuk ve kadın katledildi. Hala da devam ediyor. Amacımız sessiz eylem yaparak bir nebze de olsa bu sessizliğimizle onların sesine ses olmak. Onlar için dua edeceğiz. Elimizden gelen neyse yapmak istediğimizi buradan bir kere daha beyan ediyoruz. Burada da onu göstermek istiyoruz. Bugün ilk günümüz, inşallah 3 gün yapmayı planlıyoruz. Dün Türkiye geneli tüm illerde yine kadınlar olarak meydanlardaydık. Yine sessiz bir şekilde eylemimizi yaptık” dedi. (DHA)

Haberle ilgili video için linke tıklayınız; 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yIYLK1Y_s4I

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.