Dolar 32,2648
Euro 34,7900
Altın 2.407,99
BİST 10.347,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Diyarbakır’da İlk Kez Aile Çalıştayı Düzenlendi

Diyarbakır’da İlk Kez Aile Çalıştayı Düzenlendi
REKLAM ALANI
21 Eylül 2023 12:59
342

Seyfettin EKEN, DİYARBAKIR (DHA) – DİYARBAKIR’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ilk kez “Aile Çalıştayı” düzenlendi.

Ülkemizdeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak üniversiteler,  sivil toplum  kuruluşları,  kamu  kurum  ve  kuruluşlarının görüşlerinin  derlendiği  “Aile  Çalıştayları” düzenleniyor.

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen çalıştaya İl müdürü Muzaffer Akçam, kurum personelleri ile diğer kurumlardan temsilciler katıldı.

 

Ailenin, hiçbir toplumda vazgeçilemeyen ve korunmak zorunda olan bir sosyal müessese olduğunu belirten Diyarbakır Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam; “Aile her ne kadar toplumun en küçük birimi olarak tanımlansa da aslında ailenin bizim için anlamı çok büyüktür. Barındığımız mekânın adı evdir fakat o evi yuva yapan içindeki merhamet, fedakârlık, paylaşma ve dayanışma duygularıdır. Bu duygularla o evde yaşayan insanlar da aile olur. Bizim medeniyetimizde aile, gerek çekirdek aile gerek geniş haliyle, akrabalık ve hısımlıkla çoğalıp bütünleşir. Hatta dünyada en fazla akraba ve aile odaklı unvan Türklerdedir. Bu zengin yapı zedelendiğinde toplum gücünü yitirmeye başlar. Toplum ve devletin devamlılığı için bu yapıyı korumak ve güçlendirmek gerekir. Bu noktada da herkese görevler düşmektedir. Aile kurumuna sahip çıkmanın ve onu değerlerimizle uyumlu bir şekilde günümüz şartları dâhilinde güçlendirmenin yolu, yine karşılıklı sevgi, fedakârlık, sorumluluk ve adaletli paylaşımdan geçiyor. Unutmayalım bizleri şefkatle saran, sevgiyi üzerimizde bir gölge gibi taşıyan, hayata bakışımızı şekillendiren yer ailedir. İşittiğimiz ilk söz, ettiğimiz ilk kelime, tattığımız ilk lezzet, dokunduğumuz ilk nesne, gördüğümüz ilk insanlar.. Hepsi bu çatının altında var olmuştur. Bu çatı altındaki ilişkilerin ve kişilerin sağlıklı, mutlu ve güçlü olması toplumun güçlü olması demektir. Güçlü toplum, güçlü devlet demektir. Güçlü devlet, halkına sahip çıkarak onun refahı, huzuru ve güvenliği için her türlü desteği verebilir. Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendinin talimatları doğrultusunda birbirine bağlı zincirin en önemli halkası olarak, sağlıklı yapıdaki aileyi görüyor ve bu yüzden her fırsatta BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ diyoruz” dedi.

‘AİLE EVRENSEL BİR KURUMDUR’

 

Ailenin yeryüzünde insanın yaratıldığı andan itibaren var olan bir kurum olduğuna dikkat çeken Akçam; “Bu kapsamda Diyarbakır’da 10 Sosyal hizmet Merkezi Müdürlüğü,6 Çocuk Kuruluşu,1 Engelli rehabilitasyon Merkezi, 2 Kadın Konuk Evi ve 1 Şiddet Önleme Merkezi ile 7/27 esaslı olarak sahada ailenin temel taşı olan bireyleri her türlü tehditten korumak amacıyla gerek barınma gerekse koruyucu ve önleyici hizmet modellerimiz ile her zaman ailelerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ailenin evrensel bir kurum olduğu, aile ile ilgili çalışmalarda önemle üzerinde durulan bir özelliktir. Bundan dolayı dünya yüzeyinde ailesiz bir topluluk henüz görülmemiştir. Ailenin evrensel bir kurum olduğu ifade edilirken, bir sosyal kurum olarak, onun her toplumda karşılamak durumunda olduğu fonksiyonların vazgeçilmezliğine de işaret edilmiş olmaktadır. Çünkü aile; toplum, devlet ve fert için alternatif kabul etmeyen sosyal, ekonomik, kültürel ve biyolojik görevlere sahiptir. Bu görevler; nesli sürdürme, çocukları sosyalleştirme, insanı yalnızlaştırmama ve gerginliklerden sosyal varlığı itibarıyla koruma, psikolojik ve biyolojik tatmin, üyelerinin veya bütün olarak ekonomik faaliyetlere katılması ile kültür nakli şeklinde sıralanabilir Bu da ailenin toplumsal varlıklar için ne kadar gerekli ve önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Ailenin toplum ve fertler için taşıdığı önem, bir bakıma mutluluk ve üzüntülerin, gelecekle ilgili beklentilerin paylaşıldığı temel bir kurum olmasından kaynaklanmaktadır.

ÇALIŞTAYA KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

85 milyonluk büyük bir aileyle gelecek güzel günleri hep birlikte inşa etmek için çalıştay düzenlediklerini aktaran Akçam; “Düzenlemiş olduğumuz aile çalıştayımızın ülkemize ve ilimize hayırlı olması diler, çalıştayımızın düzenlenmesinde bize katkı sunan Başta Valimiz, Büyükşehri Belediye Başkan Vekili Ali İhsa Su ve eşi Zeliha Su hanımefendiye, Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, AFAD, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, , Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, ve Sivil toplumumuzun değerli temsilcileri olan KADEM, KIZILAY, YEŞİLAY, KAMER, TÜGVA, Türkiye Aile Meclisi  ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimizin idareci ve personellerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.