Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Diyarbakır’daki ‘Cam Teras’ Ücretine Zam!

Diyarbakır’daki ‘Cam Teras’ Ücretine Zam!
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2023 12:44
373

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Fiskaya Seyir Terası’nın ücreti 5 TL’ye yükseldi. Öte yandan açılışı sırasında terasın ücretli olması kentteki Sivil Toplu Örgütleri ve vatandaşlar tarafından tepki toplamıştı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da, 27 Kasım 2021 tarihinde dönemin Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun açılışını yaptığı, Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehri’nin izlenebildiği Fiskaya Şelalesi’nin bulunduğu alandaki seyir terası ücretine zam yapıldı. Açılışı sırasında 1 TL olan giriş ücreti daha sonra 2 TL ve sonra olarak da 5 TL yapıldı.

 

Yaklaşık 6 bin kilogram çelik kullanılan terasta aynı anda 45 kişi cam zemine çıkabileceği belirtilmişti.

Dönemin Valisi Münir Karaloğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada ise, “Buradan bakan, bölgenin can suyu olan Dicle Nehrimizi, onun yanı başında 7 bin yıldır kesintisiz sulu tarım yapılan Hevsel Bahçelerini, hemen karşımızdaki Fetih Camisinin bulunduğu yeri ve Fiskaya köprüsünü görme şansı bulacak. Hem Diyarbakırlı hemşehrilerimiz hem de dışarıdan gelen misafirlerimiz artık bu cam terastan Diyarbakır’ın güzelliklerini görme şansına kavuşacak.” demişti.

 

Fiskaya Seyir Terası’nın açılışı sonrasın ücretli olmasının öğrenilmesi üzerine tepki gösteren Mezopotamya Ekoloji Hareketi, “Dicle nehri ve Hewsel bahçelerinde yaratılan bunca talandan sonra şimdi, Dicle nehri ve Hewsel bahçelerini izlemek paralı oldu. Doğa, meta değildir! Kınıyoruz!”

 

TMMOB Mimarlar Odası Amed Şubesi ise, “Doğa metalaştırılamaz, halka para ile satılamaz! Kayyımlı Büyükşehir belediyesi Fiskaya kent terasından (Roj kafe) Dicle nehri ve hevsel bahçelerini izlemek için artık 1 TL para alacak.” ifadeleri kullanmıştı.

Haber: Fatih Suruç

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.