Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Diyarbakır’da Depremzede Öğrenciler Kamerayla Tanıştı

Diyarbakır’da Depremzede Öğrenciler Kamerayla Tanıştı
REKLAM ALANI
16 Ekim 2023 23:36
232

Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD), Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliği ve desteğiyle yürütülen ‘Benim Hikayem Projesi’ kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Diyarbakır’da, öğrenciler kamerayla tanıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Diyarbakır’da THKD, depremzede çocuklarla bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Benim Hikayem Projesi’ kapsamında 9-14 yaş arasındaki depremzede çocuklar kamerayla tanıştı.

ARA REKLAM ALANI

THKD Başkanı Aytekin Polatel, proje kapsamında Kayapınar ilçesinde bulunan Nazmiye Tatlıcı İlkokulu’nda çocuklarla buluştu. 40 öğrencin yer aldığı eğitimde öğrenciler deneyimler elde ederek kamera kullandı. 4’üncü sınıf öğrencisi Hiranur Bülbül verdiği röportajın ardından mikrofonu alarak haber anonsu çekti. O anlar ise kameraya yansıdı.

‘DEPREM BÖLGESİNDE 11 İLDEKİ OKULLARA ULAŞMAYA ÇALIŞTIK’

THKD Başkanı Aytekin Polatel, Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak 2017’den bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliği ve desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 9-14 yaş arasındaki çocuklara kamerayla tanıştırma projesi olduğunu söyledi. Polatel, “Bu yıl deprem bölgesinde 11 ildeki okullara ulaşmaya çalıştık.

Toplamda 16 okul derneğimize başvurdu. Bu kapsamda 16 okulda eğitimlerle çocukları kamerayla tanıştırıyoruz. Bizim mesleki yoldaşımız ve arkadaşımız olan kameraları çocuklarla tanıştırıyoruz. Teknik özellikleri değil de kamerayla neler yapabileceklerini ve 3’üncü gözümü onlara anlatarak farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyoruz. Vizörün büyülü dünyasına küçük adım atmasını sağlıyoruz” dedi.

‘BÖYLE TANIŞMAK GÜZEL OLDU’

Öğrencilerden Hiranur Bülbül (10), kamerayı tanıdıklarını belirterek, “Çok eğlenceliydi. Arkadaşlarım için de güzel olacaktır. Haberlerde görüyorduk. Ama böyle tanışmak güzel oldu” diye konuştu.

Ebubekir Yavuz (10) ise kamerayla çekimi öğrendiğini ifade ederek, “Kullanımı da iyi ve güzeldi. Kamerada yakınlaştırma olayını çok sevdim. Müthiş bir şeydi” ifadelerini kullandı.

Havin Demirhan (9) da Ankara’dan gelen ağabeylerinin kamerayı anlattığını, tanıttığını ve çok eğlendiğini dile getirdi.(Kaynak:DHA)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.