Dolar 32,4373
Euro 34,6064
Altın 2.384,44
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Diyarbakır’da İki Aile, Metina Derneği’nin Girişimleriyle Barıştırıldı

Diyarbakır’da İki Aile, Metina Derneği’nin Girişimleriyle Barıştırıldı
REKLAM ALANI
25 Şubat 2024 21:03
458

Diyarbakır’da daha önce 70’ten fazla husumetli aileleri barıştıran Metina Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu kez Binbir ailesi ile Gökkaya ailesini barıştırdı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

3 ay önce araç park etme yeri nedeniyle çıkan tartışmada 3 kişinin yaralanmasıyla aralarında husumet başlayan Dicleli Binbir ailesi ile Çınar’dan Gökkaya aileleri, Metina Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin oluşturduğu Yusuf Durmaz başkanlığındaki Barış Komisyonu heyetinin girişimleri sonucu dernek binasında barıştırıldı.

Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştırılan ailelerin törenine Metina Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şerif Temelli ile mevcut başkan Aydın Pirinççioğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, DEM Parti Mardin milletvekili Saliha Aydeniz, Binbir ve Gökkaya ailelerinin mensupları ile derneğin Barış Komisyonu heyeti katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Başkan Pirinççioğlu; “Bugün mutlu bir günümüzdür. Metina Derneği olarak bugün bir barışa daha imza attık. Değerli yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber 1 aydır iki aile arasında araba park etme yeri nedeniyle 3 kişinin yaralandığı ve yaklaşık 3 ay süren husumeti barışla sonuçlandırdık.

Barış Komisyonu heyetimizin girişimleriyle iki ailenin mensuplarını derneğimizde bir araya getirerek barıştırdık. Mutluyuz, barışı sağladık. Başta Metina Aşireti mensuplarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.