Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

“Araç Stoklayan Bayiler, Torpille Araç Satıyor”

“Araç Stoklayan Bayiler, Torpille Araç Satıyor”
REKLAM ALANI
1 Haziran 2023 13:33
332

Türkiye’de araç fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlar isyan ederken, galerici esnafı da bu duruma tepki göstererek bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Mardin yolu üzerinde bulunan ve içinde 60 esnafın bulunduğu Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi Başkanı Medeni Güler, araç fiyatlarının gün be gün yükseldiğini, fiyat artışının nedeninin de araç bayilerinin sıfır araçları stoklayıp satmadıkları için bu artışın önünün alınamadığını aktardı.

“ARAÇ FİYATLARI GÜN BE GÜN ARTIYOR, ÖNÜNÜ ALAMIYORUZ”

 

Başkan Güler; “Araç fiyatları gün be gün yükseliyor, fiyat artışının nedeni araç bayilerinin sıfır araç satmamasındandır. Araçları stoklarda tutuyorlar, müşterilere araç vermiyorlar. Biz şuan araç bulamıyoruz, araç bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu yüzden 2. el araçlar, sıfır araçlardan daha pahalıya satılıyor. Site içerisinde 60 esnaf var, piyasada şuan 300 – 400 bin TL’ye araç kalmadı. En kötü araç fiyatı şuan 300 – 400 bin TL. Devlet buna bir an önce bir çözüm bulmalı, vatandaş bu şartlarda artık araç alamıyor çünkü alım gücü kalmadı” dedi.

 

“ESKİDEN AYDA 15 ARAÇ SATARKEN BUGÜN AYDA 2 TANE SATAMIYORUZ”

 

Eskiden aylık 15 araç sattıklarını ifade eden Başkan Güler; “Şuan günlük araç satışımız yok ayda ancak 1 veya 2 araç satabiliyoruz. Daha önceleri elimizde bir miktar para vardı, onunla birçok araç alıp o araçları rahatlıkla satabiliyorduk. Araç fiyatları ucuzdu, insanların alım gücü vardı, satabiliyorduk. Daha önceleri burada ayda 10-15 araç satarken şuan zar zor 1- 2 tane satabiliyoruz” diye konuştu.

 

“ARAÇ BAYİLERİ ARAÇ STOKLUYOR”

 

Araç bayilerinin sıfır araçları piyasaya sürmediği için fiyatların aşırı arttığını aktaran Başkan Güler; “Bundan 3 gün önce bir araç aldık, aracı 650 bin TL’ye nakit sattık. O aracın sıfırı şuan bayisinde 530 bin TL’dir. Şuan bayiden sıfır bir aracı alıp getirin, ikinci el olarak 100 bin lira bir farkla daha pahalıya rahatlıkla satabilirsiniz. Bunun temel sebebi bayilerin esnafa ve vatandaşa araç satmamasıdır. Stokta tutup kendi tanıdıklarına satıyorlar. Torpille araç satıyorlar. Bayilerde torpilin varsa araç alabiliyorsun. Ben şuan gidip bayiden araç alamıyorum, bu durum herkes tarafından görünüyor ve biliniyor. Devletin bir an önce bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRETLİNİN ARABA ALMASI ARTIK HAYAL”

 

Asgari ücretlinin artık araba almasının hayal olduğunu vurgulayan Başkan Güler; “Artan hayat pahalılığı, alım gücünün her gün düşmesi bizim sektörü de olumsuz yünde etkiliyor. Şuan sitede araç alacak müşteri bulamıyoruz. Esnaf kendi dükkânında oturmuş kan ağlıyor. Esnaf perişan durumda böyle devam ederse biz bitme noktasına geleceğiz. Eskiden asgari ücretle çalışan biri 4-5 yıl içinde kendine bir araba alabiliyordu. Şuan ise asgari ücretli biri bırakın araba almayı onun hayalini bile kuramıyor” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.