Dolar 32,2503
Euro 34,7896
Altın 2.406,59
BİST 10.311,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

CHP’DEN 2 GÜNLÜK DİYARBAKIR ÇIKARMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca başkanlığındaki 18 kişilik heyet, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gitti.

CHP’DEN 2 GÜNLÜK DİYARBAKIR ÇIKARMASI
REKLAM ALANI
1 Temmuz 2021 21:38
1.994

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, PM Üyesi Sevgi Kılıç, PM Üyesi veTekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, PM Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TMM Katip Üyesi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ankara Milletvekili, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, Önceki Dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’dan oluşan CHP heyeti önce bir otelde basın toplantısı yaptı, ardından da gruplara ayrılarak Diyarbakır’daki esnaf ve STK’ları ziyaret etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kürt sorunu başta olmak üzere, ekonomi ve işsizlik sorunlarını çözeceklerini söyleyerek Diyarbakır kayyumunun heykeller için harcadığı paranın hesabını da soracaklarını ifade etti.

 

 

Diyarbakır’da basınla bir araya gelen CHP heyeti adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kentte yaşanan işsizlik sorununa değinerek, kayyumun ‘ucube heykeller’ için harcadığı paranın da hesabını soracaklarını söyledi.

 

“İŞSİZLİĞİNDE HESABINI BİRLİKTE SORACAĞIZ”

 

Kentte 2 gün sürecek temasları sırasında Diyarbakır’daki vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyeceklerini dile getiren Karaca, “Diyarbakırlı hemşehrilerimizle ülkemizin içinde bulunduğu bu kokuşmuş ve çürümüş düzeni Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu düzenden nasıl çıkacağımızı, Diyarbakırlı yurttaşlarımızla sahada paylaşacağız. Diyarbakırlı yurttaşlarımıza, gençlerimize reva görülen bu yaşamı, bu anlayışı, işsizliğinde hesabını birlikte soracağız. Ayrıca Diyarbakır’ı yöneten kayyumdan, Diyarbakırlı gençlerin umudu olan 4, 5 Milyar harcanarak sokaklara kurulan ucube heykel paralarının hesabını da Diyarbakırlılar adına soracağız” dedi.

 

Hükümetin politikalarını eleştiren Karaca, şöyle konuştu: “Diyarbakırlı gençleri, kadınları, esnafları dinleyeceğiz. Hesap veren bir iktidarı birlikte kurmanın yollarını paylaşacağız. Toplumsal barışın nasıl sağlanacağını Diyarbakırlı yurttaşlarımızla paylaşacağız. Vatandaş evine kuru ekmek götüremezken, her gün sokakta iş ararken, alın teriyle aşını kazanmak için mücadele verirken, 4-5 maaşla sefa sürenler, bir avuç tefeciye milletin alın terini peşkeş çekenlerden, çiftçiye aslan, 750 milyon Dolarlık krediyi ödemeyen yandaşa kedi olanlardan, vatandaşın 128 Milyar Dolarını uçuranlardan kurtulacağımız günler çok yakındır. Bugünleri hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“GENÇLER AÇKEN SARAYDAKİLER 3-5 MAAŞ ALIYOR”

 

İktidarın vatandaşları açlığa ve yoksulluğa mahkûm ettiğini söyleyen Karaca sözlerine şöyle devam etti; “İktidar Türkiye’de bambaşka bir tablo sunuyor bizlere. Bu gün yoksuzlukla ilgili çare bekleyen umut bekleyen ülkemizin yurttaşlarının kendilerinin açlığına işsizliğine yoksulluğuna, ekonomik buhrana çare umarken, çiftçilerimiz kuraklıkla borçlarla mücadele ederken, ardı ardına zamlar geldi. İktidar ne demişti;“temmuz ayında ekonomi uçacak “. Biz uçacak derken, düzelecek yukarıya doğru zannetmiştik, ama onların dediği uçma uçurumdan aşağıya tepe taklak uçmaymış. Gençlerimiz işsizlikle mücadele ederken saraydaki bürokratlar, danışmanlar, baş danışmanlar, bakan yardımcıları,  eski milletvekilleri 3-5 maaşla zevk sefa içerisinde yaşamaktalar. Örneğin TRT Genel müdürü TRT’den 15 bin TÜRKSAT yönetim kurulundan 14 bin 500 TL ayda maaş alıyor” diye konuştu.

 

 

“TOPLUMSAL BARIŞIN NASIL MÜMKÜN OLDUĞUNU ANLATACAĞIZ”

 

CHP heyeti olarak 2 gün boyunca Diyarbakır’da saha ziyaretlerinin yanı sıra, toplumun farklı kesimleriyle toplantılar yapacaklarını belirten Karaca, şu ifadeleri kullandı; “İşsiz Diyarbakırlı gençlere iş olanağı sağlayacak yatırımlara harcamak yerine; 4,5 milyar TL’yi, eski parayla 4,5 trilyon lirayı 3-5 ucube heykele yatıran sonra da pardon diyerek heykelleri kaldıran kayyuma sesleniyorum: Diyarbakırlı gençlerin, kadınların, çocukların, yurttaşlarımızın üzerinden elinizi çekin! biliniz ki rant düzeninizin sonu geldi. Diyarbakırlı yurttaşlarımızın önlerine en yakın zamanda sandık gelecek; çürümüş, kokuşmuş iktidarınız tarih sahnesinden silinecek! Diyarbakırlı yurttaşlarımızın rantçılara peşkeş çektiğiniz haklarını ‘söke söke’ sizden geri alacak. 2 gün boyunca; Diyarbakırlı kadınları, gençleri, esnafları, işsizleri, emekçileri dinleyeceğiz. Birlikte çözümler üretecek, hesap veren, şeffaf bir iktidarı birlikte kurmanın, toplumsal barışın nasıl mümkün olduğunu anlatacağız.”

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.