Dolar 32,5246
Euro 34,8680
Altın 2.443,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C

Bakan Yerlikaya: Her Ay 15-20 Bin Konut Ve Köy Evini Hak Sahipleri İle Buluşturacağız

Bakan Yerlikaya: Her Ay 15-20 Bin Konut Ve Köy Evini Hak Sahipleri İle Buluşturacağız
REKLAM ALANI
20 Şubat 2024 16:35
222

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Hedefimiz; 2 ay içinde deprem bölgesi bölgesi 11 ilde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Böylece da umarım her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile Yıl boyunca 200 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim edene kadar durmadan, dinlenmeden saklandan buluşturacağız” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Bakan Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Diyarbakır’da yapımı tamamlanan bin 423 deprem konutunun kura çekimi ve anahtar teslim töreni için kente geldi. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenler Yerlikaya’nın yanı Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, eski Tarım ve Orman Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman da katıldı.

‘BU GÜZEL ŞEHİR GÖZYAŞI DÖKTÜ, HÜZNE BOĞULDU’

Kura çekimi sonrasında konuşan Yerlikaya, Sultan Alparslan’ın Diyarbakır’dan aldığı güçle Malazgirt’te muzaffer olduğunu ifade ederek, “Selahaddin Eyyubi, Haçlı ordularına meydan okuma gücünü bu kutlu beldeden almıştır. Yavuz Sultan Selim Han, Mısır’a giderken, kutsal emanetleri getirirken, bu aziz topraklarda yaşayan mert Diyarbakırlı kardeşlerimizin duasını almıştır. Güzel Diyarbakır, bizim binlerce yıllık aşkımızdır, sevdamızdır, kalbimizdir. Yüreğimize hançer gibi saplanan 6 Şubat depremlerinden maalesef Diyarbakır’ımız da canlandı. Asrın felaketinde bu güzel şehir, gözyaşları döktü, hüzne boğuldu. Ama acımız ne kadar büyük olursa olsun, el ele dağılır, arada kalkmasını bildik. Dünyanın en büyük arama*kurtarma ve operasyonunu gerçekleştirdik. Diyarbakırlı kardeşlerimiz, bizim en büyük dert ortağımız oldu, yoldaşımız oldu. Bugün de bu zorluklardan birini daha aşıyoruz. Diyarbakır’ımızda deprem konutlarımızın kura ve anahtar teslim törenlerini gerçekleştiriyoruz. Sizleri, depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturmaya devam ediyoruz, devam ediyoruz” dedi.

 

‘DİYARBAKIR’I ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL YAPMAKTA KARARLIYIZ’

bin 227’nin enkazı tamamen kaldırıldı. Diyarbakır’da ev sahibi ve evli olan 20 bin haneye kadar 795 milyon lirayı aşkın kira yardımı yapıldı. Kentte ve gezide olmak üzere toplam 988 konteynerde 3 bin 782 depremzedemizi misafir etmeye devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi 678 ailemize ‘Esen Kart’ dağıtıldı. Depremlerden sonra Diyarbakır’ımıza 3 milyar lirayı aşkın kaynak aktarıldı. Giden canlarımızı geri getiremeyiz ama Diyarbakır’ın eskisinden çok daha güzel, çok daha güvenli bir şekilde tekrar imar ve ihya etmeye kararlıyız. İşte,Bir büyük onur duyarak belirtmek isterim ki asrın felaketinden sadece 19 gün sonra yeni sıcak yuvaların yapılabileceği dünyada başka bir ülke yoktur, başka bir devlet yoktur” diye konuştu. Yerlikaya, şunları söyledi: “Hedefimiz; 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 11 ilde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Sonra da umarım onu ​​15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturacağız. Yıl boyunca 200 bin konut ve köy evinin hak sahiplerine teslim olana kadar durmadan, dinlenmeden tükendi. Ardından bu sayıyı 389 bine tamamlayacağız. önümüzdeki yıl bu işi tamama sonlandıracağız. Diyarbakır’da 14 bin 273 konut, bin 6 iş yeri, 583 ahır olmak üzere toplam 15 bin 862 hak sahibimiz bulunuyor. Bugün, bin 374’ü il ve ilçe merkezinde, 49’u gezide olmak üzere toplam bin 423 konutumuzun kuralarını serbest bırakın, siz değerli haklara sahip olmalarına izin verin. Yine yaklaşık 6 bin konutumuzun yapımı da olanca hızıyla devam ediyor. devamı İnşallah edenleri de hızlı bir şekilde bitirecek ve sizlere teslim etmektedir. 22 yıldır olduğu gibi 6 Şubat’tan sonra da Diyarbakır’ın, Diyarbakırlı kardeşlerimizin yanındaydı, olmaya da devam ediyor. Kalbimizle buradayız. Aklımızla, fikrimizle, gönlümüzle buradayız ve sizi yeni yuvalarınıza dönüştürene dek hayatını yeniden normale döndürmeye dek buradan ayrılmayacağız.”

Konuşmaların ardından Yerlikaya ve beraberindekiler, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.