Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

GÜNTİAD’da Seçim Heyecanı!

GÜNTİAD’da Seçim Heyecanı!
REKLAM ALANI
28 Ocak 2023 12:40 | Son Güncellenme: 28 Ocak 2023 12:42
1.335

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) 4. Olağan Genel Kurulu, Demir Otel’de başladı. 191 üyenin oy kullanacağı seçimde mevcut başkan Mehmet Dalkıran “Kırmızı”, Sezai Ayas ise “Yeşil” liste olarak yarışıyor. 

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Divan Seçimi ile başlayan Genel Kurul, Faaliyet, Mali raporlarının okunması ile devam etti. Daha sonra adaylara söz hakkı verildi.

 

İlk konuşmayı yapan “Kırmızı Liste” adayı GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, 2011 yılında küçük bir atölyede kurulan derneğin bugün 191 üye ve binlerce çalışanıyla sadece Diyarbakır’da değil, bölgede ve Türkiye’de hatırı sayılır bir noktaya geldiğini ifade etti.

“3 YILDA 3 SEÇİM YAŞADIK; BU SEÇİM PROJELERİN SEÇİMİ OLACAK”

 

Dalkıran, yaptığı açıklamada “Bu derneğin kurucu başkanı ve benden önceki yönetimlere teşekkür ederim. Bugün 4. Olağan kongremiz. 3 yıl içerisinde 3. defa seçime gidiyoruz. 2020 Ocak ayında ilk geldiğimizde bugünkü itibariyle 3. seçim. Her başımızı kaldırdığımızda bir seçimle karşı karşıya geldik. Ama bu seçimi çok daha farklı, hepimizi onurlandıran ve gururlandıran projelerin seçimi olarak görüyoruz. Rakibimiz ve kardeşim olarak gördüğümüz Sezai ve yönetimiyle birlikte bu seçim çok daha kıymetli ve değerli olduğunun altını çiziyorum. Derneklerin oluşum sebebi birlikteliktir. Özellikle batıya baktığımızda İstanbul gibi Mega kentlerde her ilçede yöre dernekleri var. Sektörel dernekler ise üyelerin yaşamış olduğu sorunları birebir muhatapları ile çözebilmek, bir noktaya taşıyabilmek ve onların sorununu çözmek için vardır. Aynı zamanda güçlü bir birliktelik ve ciddi bir istihdam olduğunda ulaşamayacağımız, açamayacağımız bir kapı yoktur. Bugün yerelden başlayarak genele doğru ulaşamayacağımız hiçbir kurumun olmadığının özellikle altını çizmek istiyorum. Bu anlamıyla bizim kongremiz çok önemli olmakla birlikte şehrin ve ülkenin birçok yerinden demokratik hakkını kullanmak için buraya gelen tüm arkadaşlarımız kıymetlidir.”

 

 

“GÜNEYDOĞU TEKSTİL FEDERASYONUNU KURACAĞIZ”

 

GÜNTİAD’ın sadece Diyarbakır’da 20 bin istihdam sağladığını belirten Dalkıran, şöyle devam etti; “Bugün hangi yönetim kazanırsa kazansın kentin tamamı, bölgemiz ve sektörümüz kazanmıştır. Çünkü bugün olağanüstü bir kongre değil, olağan ve projelerin seçimidir. Bugün dernek olarak 20 bin istihdam imkanı sağlamış bulunmaktayız. Ama biz yönetim olarak sadece Diyarbakır’da değil, Van’dan başlayarak Antep’e kadar Güneydoğu Tekstil Federasyonu’nu da kurup, alt yapısını oluşturup sadece bölgeye değil, Türkiye’nin tamamında söz sahibi olmak ve Türkiye’nin tamamında yaşanan sorunları yerinde tespit edip yine muhatapları ile çözüm noktasında uğraşmak için canla başla çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Ayrıca her üyemizin ve sanayicimizin diksiyon başta olmak üzere eğitim alması. Çünkü herhangi bir müşterimize gittiğimizde sağlıklı bir şekilde kendimizi ifade edemiyoruz. Bu anlamda eğitimle ilgili üniversitemizle birlikte bir çalışmamız olduğunu bildirmek istiyorum. Bana göre en kıymetlisi özellikle derneğimizin ilk kuruluşunda küçükle büyük işletmeler arasında köprü oluşturmaktır. Bu köprü bugün istediğimiz seviyede olmamakla birlikte burada tüm üyelerimizin karşısında söz veriyorum. Fason üretimi yapan üreticilerimizle üretim yapan başta global markalar başta olmak üzere ürün yapan bütün firmalarımıza biz bu saatten sonra köprü olacağız, hiçbir arkadaşımızı burada yalnız bırakmayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum.”

 

 

AYAS: “BÖLGE TEKSTİLİNİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

 

Daha sonra konuşan “Yeşil Liste” adayı Sezai Ayas, üretim ve istihdam açışından geniş bir yelpazeyi kapsayan tekstil sektörünün enerji, yedek-parça, sarf malzeme ve işçilik başta olmak üzere girdi maliyetlerinin artmasıyla, talepte daralma, üretimde negatif seyrin yaşandığı kritik bir dönemde Genel Kurul’un gerçekleştiğini ifade etti.

 

Ayas, şöyle devam etti; “Bizler sektörün bütünlüğünü tamamlayan parçalarıyız. Tıpkı bantlarımızın regole sistemi gibi. Eksik hiçbir parçamızın kalmaması için birleştirici bir rol üstlendik. Dayanışmayı, sinerjiyi, güç birliğini artırmak için, sektörün çıkarlarını yurt içi ve yurt dışında daha etkili savunmak için yeni döneme adaylığımızı koyuyoruz. Sektörün ağır sorunlarla karşı karşıya kaldığı bu zorlu süreçte bölge tekstilini güç birliği ile dünyaya tanıtacağız. Amacımız birlikte olmanın gücünü kullanarak bölgemizin pamuğunu il dışına çıkarmadan pakete hazırlanmış bir moda ürünü olarak koyabilmek. Bunun için büyük-küçük her firmamıza ihtiyacımız var.”

 

 

“GÜNTİAD BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYAMADI”

 

Diyarbakır merkezli kurulan ancak Batman İstanbul, Bursa başta olmak üzere birçok kentte tekstilcileri bünyesinde barındıran GÜNTİAD’ın bölünmüşlük ve parçalanma yaşayarak bir bütünsellik ve tüm üyelerin sahip çıktığı bir dernek olamadığını ifade eden Ayas, “Bu durumu, en temel problem olduğunu gördüğümüz için yeniden buluşma, kardeşleşme ve sahici bir yol arkadaşlığını pekiştirmek, tüm üyeler arasında dayanışmak amacıyla yola çıktık ve bunu en başat görev olarak önümüze koyacağız. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın güçleneceği demokratik, katılımcı ve şeffaf bir GÜNTİAD için bu göreve bir dönemliğine talibiz” dedi.

 

 

Genel Kurul Divanı, adayların yaptığı konuşmaların ardından seçimi başlattı. Üyelerin oy kullanma işlemi devam ediyor.

 

KIRMIZI LİSTE:

 

 

YEŞİL LİSTE:

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.