Dolar 32,2662
Euro 34,7179
Altın 2.400,82
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

1. Dicle Belgesel Ve Kısa Film Festivali Başladı

1. Dicle Belgesel Ve Kısa Film Festivali Başladı
REKLAM ALANI
18 Aralık 2023 13:09
253

Dicle Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile akademi ve sanat dünyasını Diyarbakır’da buluşturan 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluştu.

15 Temmuz kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen festivale Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, yerli ve yabancı yönetmenler, dizi ve sinema oyuncuları, yapımcılar ve sinema eleştirmenleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir ve Festival Başkanı hayalini gerçekleştirdiği dernek ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, Diyarbakır’da düzenlenecek bir belgesel ve kısa film yarışmasının kentin Dünya ve Türkiye kültür sanat alanı için önemini bir kez daha hatırlatacağını vurguladı.

ARA REKLAM ALANI

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise “Sinema bize kim olduğumuzu nerde durduğumuzu, düşünce dünyamızı gösterir. İnsanımızı ve toplumumuzu tanımamızı sağlar. Sinema aslında biziz, kendimiziz” diyerek, “Doğa, inanç ve kültür turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Diyarbakır’ımızın, daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla, kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Dolayısıyla en iyi tanıtım, görsel sanatlar ve sinemadır” dedi.

Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin de “Sanat olmadan Medeniyet inşa edilmez” diyerek, sanatın bilim kadar gerekliliğinden bahsetti ve yaptığı çalışmalardan örnekler verdi.

Türkiye’yi ileriye götürecek olanın sanat ve bilim olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Şahin “Sanatçı, bir milletin kaynağı. Medeniyet, üç sacayağı üzerine kurulur; sanatsal inovasyon, sosyal inovasyon ve teknik inovasyon.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Finalist filmlerin gösterimini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Açılış töreni plaket takdimi ile son buldu. Festival kapsamında üç gün boyunca farklı ülkelerden gelen kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde kısa filmlerin yarışacak, panel, senaryo ve sinema atölyeleri, ücretsiz film gösterimleri festival takipçileriyle buluşacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.