Dolar 32,2814
Euro 34,9924
Altın 2.463,31
BİST 10.172,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Diyarbakır’da AK Parti’den CHP’ye Katılımlar Sürüyor

Diyarbakır’da 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı olan ve eski İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Cevdet Nasıranlı, AK Parti’den istifa ederek, CHP’ye katıldı.

Diyarbakır’da AK Parti’den CHP’ye Katılımlar Sürüyor
REKLAM ALANI
20 Ocak 2022 13:09
1.906

Nasıranlı’nın CHP’ye geçişi nedeniyle CHP Genel Merkez’de tören düzenlendi.  Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nasıranlı’ya parti rozetini taktı.

 

ARA REKLAM ALANI

CHP’ye katılımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Nasıranlı, “Son süreçlerde parti içinde ciddi sorunlar ve tartıştığımız noktalar vardı. Bunu geçmişten bu yana yüksek sesle dile getirenlerden biriydim. Sonuçta süreç sizi bir yere getiriyor. Birçoğunun ayrılmak istediğini de biliyorum” dedi.

 

Nasıranlı, CHP’yi tercih etmesinin sebebini ise şöyle açıkladı: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dik duruşu ve özellikle helalleşme söylemini samimi buldum. Sıraladığı ve ayrıntılandırdığı konular hassasiyet duyduğumuz noktalar. Birlikte yürümek, desteklemek, kadroları güçlendirmek ve sosyal demokrat bir partide kendimizi daha rahat ifade edebileceğimizi düşündüğümüz için CHP’yi destekleme kararı aldık.”

 

 

ASKON, NASIRANLI’YI GÖREVDEN ALDI

 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı’nın AK Parti’den istifa edip CHP’ye katılması üzerine kendisini ve yönetim kurulunu görevden aldı. ASKON’un resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, “Kamuoyu Duyurusu; 19 ocak 2022 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile Diyarbakır Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu görevden alınmıştır. Yeni Şube Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun ataması en kısa sürede gerçekleştirilmiş olacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

“ASKON, SİYASETE ANGAJE OLDU”

 

Nasıranlı, ASKON’un kendisini görevden almasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu; “ASKON, benim temsilciliğini yaptığım bir STK’dır. Bugüne kadar STK kimliğim ile siyasi kimliğimi birbirine karıştırmadım. Gittiğim her yere hangi kimlikle gittiysem ona göre davrandım. ASKON Genel Merkezi’nin beni görevden alması ASKON’un siyasete ne kadar angaje olduğunu gösteriyor.”

 

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ DE VAR

 

Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılanlar arasında yer alan Av. Cevdet Nasıranlı, aynı zamanda ASKON Diyarbakır Şube Başkanı, DEİK Üyesi. Partilerinden istifa ederek CHP’ye katılanlar arasında Diyarbakır’ın Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur, Ergani ve Bismil ilçelerinden AK Partili Belediye Meclis Üyesi, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mahalle Başkanları ile AK Parti üyesi olan Dicle (Kahbi) Mahallesi Muhtarı M. İhsan Turan ve iş insanları yer alıyor.

 

CEVDET NASIRANLI KİMDİR?

 

1980 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu Diyarbakır Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda, ortaokulu Diyarbakır Kazım Karabekir’de liseyi ise Diyarbakır Yunus Emre Lisesi’nde tamamladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördükten sonra Diyarbakır’a döndü. Diyarbakır’da 10 yıldır serbest avukatlık yaptı. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı ve Medeniyet Derneği Diyarbakır Yönetim Kurulu Üyeliği, MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyor. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi Belediye Başkan adayı oldu. 2011-12 yıllarında AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.