Dolar 32,5296
Euro 34,7941
Altın 2.426,06
BİST 9.712,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

GP’li İçten, AK Parti’nin 21. Yılını 21 Maddede Özetledi

GP’li İçten, AK Parti’nin 21. Yılını 21 Maddede Özetledi
REKLAM ALANI
17 Ağustos 2022 07:03
1.742

Gelecek Partisi Genel Danışmanı ve eski AK Parti milletvekili Cuma İçten, AK Parti’nin 21. yılını kutladığı yıl dönümünü 21 maddeyle köşesine taşıdı.

 

ARA REKLAM ALANI

İçten, açıkladığı maddelerde AK Parti’nin kuruluş süreciyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

 

İşte İçten’in ilgili köşe yazısı ile; 

 

Yıl 2001 Sayın Cumhurbaşkanı cezaevinden çıkmış ve hemen akabinde “SARAYBURNU SEPETÇİLER Kasrında” bir yemek vermiş ve o yemekte bulunan 28 yaşında birkaç gençten biri olarak rahmetli hocamız Erbakan’ı bırakıp Saadet Partisi’nde yer almayacak ve Erdoğan’ın kuracağı partide İSTANBUL teşkilatlarında kurucu olarak yer alacaktım.

 

O gün ve devam eden toplantılarda halkımıza verdiğimiz sözlerde; ülkemizi ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal alanlara ilişkin girdiği çıkmazdan kurtaracak ve adaletin, huzurun, refahın, barışın ve sevginin olduğu bir ülke haline getireceğimize dair söz verdik.

 

O günden 2016 tarihine kadar Ak Partinin her kademesinde aktif resmi görevler alarak ülkemize ve milletimize hizmet ettik. 2016 tarihine kadar AKP’nin yaptığı doğru işler yanlış işlerden hep fazla oldu ancak 2016 yılından sonra AKP’nin yaptığı yanlış işler doğru işlerden çok daha fazla olunca, kuruluş gerekçelerine aykırı davranınca, eski Türkiye’deki aktörler ile birlikte ülkeyi yönetmeye karar verince Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte parti içerisinde muhalif davranmaya ve çözüm önerileri ile birlikte eleştiriler yapmaya başladık. O tarihlerde bir parti kurmak ve ayrılmak gibi bir düşünce içerisinde değildik ve 2019 tarihine kadar hep parti içi muhalif davranışlar sergiledik. Aksi durumda Sayın Davutoğlu muhalif olmasaydı zaten parti içerisinde ona karşı bir darbe yapılmayacaktı. Tüm hal ve özgürlükleri Anayasal güvence altına almayan ak parti 2016 yılından sonra OHAL ile yıllarca ülkeyi yönetti ve özgürlükleri askıya aldı. Öncesinde adaleti bağımsız ve tarafsız bir hale getirmek isteyen AKP kendi il başkanları veya bakan yardımcılarını, eski milletvekillerini; Anayasa mahkemesi, Danıştay, Sayıştay, Yargıtay ve HSYK gibi kurumlara atamış siyasi figürleri savcı ve hâkim olarak almış ve adaleti taraflı bir hale getirmiştir.

 

Ak Parti zaman içerisinde kurulu gerekçelerinin tamamının aksine davranışlar sergileyerek ülkeyi çıkmaz bir hale sokmuş, geçmişte bir lütuf olarak sunduğu bazı kazanımları geri almış ve dünyanın en yüksek faizi, en yüksek cari açığı, en yüksek enflasyonu, en yüksek borcu olan birinci ülke konumuna getirmiştir. Son iki yıl içerisinde dolar artış hızı cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne en yüksek oranda olmuştur. Yolda bulduklarını yola çıktıkları ile değişmiş eski Türkiye aktörleri ile birlikte hareket etmiştir. FETÖ’nün en fazla güçlendiği zamanlarda onlara imtiyazlar ve haklar tanımış öncesinde Ergenekon Soruşturmaları adı altında adalet sistemine müdahale etmiş, “Ben bu işin savcısıyım” demiş, özel mahkemeler kurulmuş ve sonrasında bununla birlikte insanları terörist olmakla suçlamış ve bu teröristler bahane edilerek ülkeyi milyonlarca insanın mağduriyetine yol açacak sürece sokmuştur. Evet, FETÖ bir terör örgütüdür ve terör örgütleri ile mücadele hukuk çerçevesinde yapılmalıdır. Hukuki mücadelede kendilerine ayrı, yakınlarına ayrı, vatandaşa ayrı bir hukuk benimsenmemeliydi.

 

Şimdi gelelim 21. Yılda AKP’nin karnesine. Bu karneyi 2015 yılında yapmış olsaydık belki bu maddeler çıkmazdı ama Sayın Davutoğlu’na darbe yaptıktan sonra bizim de içinde olduğumuz Ak Parti gitmiş AKP gelmiştir. Dolayısıyla bu karne aslında AKP’nin karnesidir ve son 6 yılın ülkemize maliyetidir.

 

Eski AK Partililerin AKP’lilere 21. Yıla ilişkin karnesi;

 

1. ADALET;

 

Yasama, yürütme ve yargı birbirinden bağımsız değildir, hakimler ve savcılar siyasi baskı altındadırlar, FETÖ ile mücadele sonrası adalet bakanlığına Ak Parti kadrolarından ve farklı tarikat ve cemaatlerden binlerce insan memur olarak alınmıştır. KHK kararları ile binlerce insan ifadesi dahi alınmadan açığa alınmış, milyonlarca insan bu dosyalardan yargılanmış ve yargılama dosyalarının 3/2 istinaf Yargıtay anayasa Avrupa İnsan Hakları Mahkemelerinden dönmüştür.

 

2. EKONOMİ;

 

Ekonomik alanda dünya rekorları kırıldı ve tarihin en yüksek Enflasyonuna sahip olduk, Merkez bankası dolar rezervi eksilerde, KKM hesabına para yatıranların kur farkını asgari ücretliler memurlar ve milletçe ödeyen tek ülke olduk. Gözlerindeki ışıkla ekonomiye yön veren bir bakanımız oldu. İki yıl içinde 3, 20 yıl içinde 6 merkez bankası müdürü değiştiren ilk ülke olduk.

 

3. KÜRT HAKLARI 

 

İlk seçimlerden son başkanlık seçimine kadar Ak Parti en büyük desteği kürtlerden almıştır. 2016 yılına kadar KÜRDİSTAN demeye devam edeceğim, Diyarbakır meydanında “şemmame şemmame” diye halay çeken Barzani’yi parti kongresine davet edip Kürdistan Bölgesel yönetimin bayrağını Ankara yollarında direklere asan Ak Parti 2016 yılından sonra Kürt’leri yok saymış Kürdistan kelimesini kullanmayı dahi suç görmüş ve lütuf olarak “sözde” verdiği hakları da geri almıştır. Kürtler Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ve MHP lideri Bahçeli’nin insiyatifine terk edilmiştir. Doğu ve Güneydoğuya Kayyumlar atanmış, seçilmiş vekiller cezaevine atılmış, halkın iradesi askıya alınmıştır.

 

3. DİN, İNANÇ VE MEZHEP ÖZGÜRLÜĞÜ;

 

Tüm inançlara ve mezheplere hatta cemaatlere eşit mesafede duracağını beyan eden Ak Parti, AKP’lileştikten sonra inançları ötekileştiren, dini kendi tekeline alan, camilerdeki hutbeleri vaazları il başkanı edası ile okunmasını sağlayan, siyasi partilerde yazarak imamların ellerine sıkıştıran, yeni bir din anlayışını şekillendiren, deizim ve ataizmin pik yapmasına sebep olan, bazı cemaat ve tarikatları kendi egemenliğine alan bir AKP. Alevilerin hak ve özgürlükleri ve tanımlamalarındaki sorunlar, diğer cemaat ve tarikatlara gösterilen müsamahanın gösterilmemesini hala baş örtüsünü anayasal güvence altına almayan bir AKP iktidarı.

 

4. İNSAN HAKLARI İHLALLERİ, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ;

 

İnsan hak ve özgürlükleri, düşünce özgürlüğü anayasal güvence altına hala alınmış değil! Etnik kökene, inancına , yaşam tarzına, düşüncesine, mezhebine göre adalet anlayışı farklı yaklaşımlar ötekileştiren diller. Tüm etnik köken ve inançların demografik yapı ölçüsünde devlet kademelerinde temsil hakkının verilmemesi.

 

5. SPORA VE SPOR İNSANLARINA YAPILAN YATIRIMLAR;

 

21 yıldır tüm spor alanlarına ilişkin ciddi bir alt yapı sağlanmadığı gibi birçok alanlarda amatör kulüpleri desteklenmedi, engelli spor yapanlara cimnastik mekanları verilmedi ve sporcu yetiştirmesi için alt yapı desteği ve spor adamı yetiştirilmesi için adımlar atılmadı.

 

6. LİYAKATSİZLİKLER, AKRABA, EŞ, DOST AYRIMCILIĞI;

 

AKP’de resmi görev alanların tüm ailelerine devletin tüm makamları tahsis edilmiş ve birçoğuna 3-5 mal bağlanarak lüks hayat yaşamaları sağlanmaktadır. Devletin en kritik yerlerine kendi adamı olarak gördüklerini yerleştirmekte ve mülakat alımları ile devletin yapısını değiştirmeleri ve devlet gücünün onlara tahsis edilmesi.

 

7. İŞSİZLİK SORUNUNUN ÇÖZÜLMEMESİ;

 

Hissedilir işsizlik oranı ve genç işsizlik oranının tarihin en yüksek düzeyine çıkması.

 

8. EĞİTİM VE ÖĞRETİMLERİNE İLİŞKİN SORUNLAR;

 

12 yıllık eğitim sistemi ile çocuklarımızı 160 dakikada hayatlarına yön çizmelerini sağlayan, milyonlarca çocuğumuzun üniversite okumasını engelleyen bir sistemi hala yüceltmeye devam etmektedirler. Milletin parası ile yurt dışında okuyan sonrasında vekil ve yönetici olanların milleti azarladığı bir sistem inşa ettiler.

 

9. SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ YAYGINLAŞMAMASI;

 

İhtiyacı olanlara bir lütuf gibi yardımların yapılması, balık tutmayı öğreten bir sistemden vazgeçilmesi, yapılan sosyal yardımların ise çok düşük olması toplumsal sorunlara ve yaralara yol açmıştır. Yapılan yardımların arttırılması gerekirken, engellilere tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması gerekirken; sağlık politikaları ve devlet hastanelerin randevuları, ilca katkı paraları, hastane katkı paraları milletin canını yakmaya devam etmektedir.

 

10. DOĞANIN VE ÇEVRENİN KORUNMAMASI;

 

Denizlerin, tarım arazilerinin, yeşil alanların imara açılması bu alana ilişkin ciddi yoksuzluklar yapılması. GES ve RES projeleri ile enerji ihtiyacının giderilmesinin engellenmesi.

 

11.TARIM VE HAYVANCILIK;

 

Tarım alanları imara açılmış, gıda ürünlerinde her türlü ihtiyaçlar DIŞ MİHRAKLARA muhtaç hale getirilmiştir. Dışardan hayvan eti, buğday, arpa, yem, ayçiçeği ithal eden bir ülkeye döndük. Çiftçiler topraklarını ekmekten vazgeçtiler.

 

12. DEVLET KAYNAKLARININ HEBA EDİLMESİ;

 

Beytülmalın büyük projeler adı altında yandaşlarına peşkeş çekilmesi. Ulusal güvenliği ilgilendiren konuların yandaş özel şirketlere pas edilmesi. Yolsuzluk meşrulaşmış ve sistem artık kokmuştur.

 

13. MİLLETİN GÜVENLİĞİNİN MAFYA VE ÇETELERİN TEKELİNE BIRAKILMASI;

 

Mafya liderlerinin at koşturduğu, uluslararası suç örgütlerinin ülkemizi mesken alarak tuttuğu bir ülke haline geldik. Gençlerde uyuşturucu kullanımı 12 yaşlara düşmüş ve uyuşturucu kullanımının en yüksek olduğu ülkelerin arasında yerimizi aldık.

 

14. ÜLKEMİZİN YOL GEÇEN HANINA DÖNÜŞMESİ;

 

13 milyon geçici sığınmacı, göçmen ve mültecinin yaşadığı dünyanın en göçmen ülkesi olduk ve bunu gururla anlatan bir AKP oldu. 400.000 dolar kılıfı ile vatandaşlığı 50.000 dolara indiren en hızlı vatandaşlık veren ve bunu kampanyalar halinde ARAP ülkelerinde pazarlayan bir AKP var.

 

15. DÜNYADA KARA PARANIN AKLANDIĞI ÜLKE;

 

21 yılda varlık barışı adı altında olan onlarca yasadan sonra kanunlara uyan ve zamanında vergisini ödeyen tüm iş adamalarının aklı ile alay edilmiştir. Uluslararası kuruluşlarının raporlarına göre Türkiye kara para aklamanın en kolay olduğu ülke olarak ilan edildi.

 

16. YAP İŞLET DEVRET PROJELERİ;

 

Bizleri çocuklarımızı ve torunlarımızı borçlu hale getirilerek devletin asli görevi olan yatırımların hizmetlerin fahiş fiyatlar ile halka sunulmasını sağlayan topladıkları vergilerin akıbetinin bilinmediği bir AKP.

 

17. MEDYA;

 

Milletin bankalarından geri alınamadan verilen krediler ile medya kuran kurdukları medya ile algı yöneten ve gerçek haberlerin vatandaşa ulaşmasını engelleyen bir Ak Parti.

 

18. DIŞ POLİTİKA;

 

Suriye 500 yakın şehit verilmesine neden olan bir dış politika, şehitlerin katillerinin ayağına gidip kapıda bekleyen bir dış politika, papası gazeteciyi vermem diyip ertesi gün veren, hakaret içeren bir mektuba cevap veremeyen, F 35 ile bize paramıza el koyan ülkeye tek kelime edemeyen, S400 lerin diğer etaplarının gelmesin sağlayamayan, katili sarayda devlet protokolü ile ağırlayan, dün terörist dedikleri ile bugün görüşebiliriz diyen, Azerilerin Rusya ile aynı masada sözleşme yapmasını izleyen, Azeri sınır kapımızı amayı beceremeyen bir dış politikayı yöneten AKP iktidarı.

 

19. HERKES TERÖRİST;

 

Kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan herkesin hain terörist suçlu düşman olarak ilan edilmesi ötekileştirilmesi hukuk dışına çıkarması, işine gelmeyen vatandaşların ülkeyi terk etmesini ßisteyen 84 milyonun sabıkalı hale gelmesini sağlayan Ak Parti.

 

20. TEK ADAM REJİMİ;

 

Tek biri kişi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile seçilmiş 600 milletvekilinin üstündedir. İstediği kanunları bir gecede KHK ile çıkarmakta, istediğini bir telefon ile görevden alıp istediğini göreve almaktadır, atanmış cumhurbaşkanı yardımcısı, cumhurbaşkanı baş danışmanları, politika izleme kurulu üyeleri ve bakanlar seçilmiş ve TBMM de millet adına görev yapan milletvekillerinin üstündedir. Egemenlik kayıtsız şartsız cumhurbaşkanlığının olmuştur.

 

21. AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ;

 

Her gün yayınlanan sabah programları ile aile değerlerini ayaklar altına alan ve buna izin veren bir AKP. Kendi aleyhine tek söz ettirmeyen ve istediği medyaya yasak koyan, ceza kesen bir AKP. RTÜK uygulaması ile “sözde” denetlenen programları ile aile değerleri ve ahlaki, insanı, hukuki tüm kuralların ayaklar altına alınması.

 

Ak Parti misyonunu tamamlayarak görevi AKP’ye teslim ederek ülkenin en büyük sorunlarının oluşmasına neden olmuş siyasi bir partidir ve ilk seçimlerde millet gerekli refleksi gösterecektir.

 

Karanlık günlerden Aydınlık GELECEK günlere…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.