Dolar 32,2748
Euro 34,7281
Altın 2.379,70
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

“Bismil Halkının Kazanımları Yandaşlara Peşkeş Çekiliyor”

“Bismil Halkının Kazanımları Yandaşlara Peşkeş Çekiliyor”
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2022 14:25
1.471

2019’daki yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen ancak daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz, HDP’li belediyelere kayyum atanmasının yedinci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

Ayaz, yaptığı açıklamada Kayyum atanan belediyelerin bir çoğunun kazanımlarının farklı kurumlara hibe edildiğini ve kazanımların heba edildiğini, ayrıca yerine atanan kayyumların hiç bir hizmet yapmadığını, belediye bütçesinin bitirilerek, belediyenin ağır bir şekilde borçlandırıldığını yolsuzluk, rant ve talanın devam ettiğini söyledi.

 

“Demokratik siyasete darbe” olarak nitelendirdiği kayyum politikalarının dünyada ve Türkiye’de ibretle izlendiğini ifade eden Ayaz, “Özellikle Bismil İlçemizde, akıllara ziyan uygulamalarla, ilçe halkının kazanımı olan her şey yandaşlara bölüştürülerek ziyan edilmektedir. Halka ait olan Belediye hizmet binasının, İlçe emniyet müdürlüğüne devredilmesi, Kadın Kültür merkezinin, Belediye hizmet binasına çevrilmesi, halka ait belediye bütçesinin Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet’e karşılıksız aktarılması bunlardan sadece birkaç tanesidir. Yine halkın belediyesine ait olan araçların ve personelin başka kurumlara tahsil edilmesi, eğitim alanları olarak belirlenen ‘İmar Alanlarının’ yandaş müteahhitlere peşkeş çekilerek sivil yapılaşmaya açılması, Türkiye’nin başka bir İlinde iktidar Milletvekilinin yakınının Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden memur kadrosuna alınarak başka bir İl’de devlet kurumuna atanmasının yapılaması kayyımın kirli politikalarındandır” dedi.

 

 

“İLÇEMİZDE HİÇBİR HİZMET YAPILMIYOR”

 

Açıklamasında, “Halkımızın kazanımları ve değeri olan Dil ve Kültür kurumlarının kapatılması, park ve cadde isimlerinin değiştirilmesi, kırsal mahallelerimize hiçbir hizmetin götürülmemesi adeta halkımız kendi kaderine terk ederek cezalandırmaktadır” ifadesini kullanan Ayaz, şöyle devam etti; “Hiçbir hizmetin yapılmadığı ilçemizde belediye bütçesinin bitirilerek, belediyenin ağır bir şekilde borçlandırılması yolsuzluk, rant ve talanın geldiği boyutu gözler önüne sermektedir. Takdir edersiniz ki, adeta halkımızı cezalandırma ve kazanımlarını yok sayma politikalarını hayata geçiren kayyumları halkımız, yakından izlemektedir. Bu faşizan ve yok sayma politikalarına karşı halkımız ilk seçimde gereken cevabı verecektir. İradesini yok sayanlara karşı, onurlu duruşu ve mücadelesi ile kendi seçilmişlerinden yana irade beyan edeceklerinden kesinlikle hiçbir kuşkumuz yoktur. Kazanan daima demokrasiye güvenen Türkiye halkları ve demokratik siyaset yürütücüleri olacaktır. Bir kez daha Kayyım Darbelerini ve Kayyım zihniyetini kınıyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.