Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

4 Aylık İşe 25 Bin Kişi Başvurdu

4 Aylık İşe 25 Bin Kişi Başvurdu
REKLAM ALANI
23 Ocak 2023 12:48
1.557

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu TYP Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan geçici personel alımında iki günde rekor sayıda başvuru yapıldı, sistem kısa sürede kilitlendi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Valiliği tarafından geçen hafta sonu duyurulan ve 25 Ocak’ta başvuruların sona ereceği 4 aylık geçici olarak 1350 personel alımı duyurusuna binlerce kişi internet üzerinden e-devlet şifresiyle başvuru yaptı.

 

Kuyruk ve izdiham gibi görüntülerin önüne geçebilmek için başvuruları online olarak kabul edilmesinin ardından çok sayıda kişi kendi şifreleriyle aynı anda aile bireyleriyle birden fazla başvuru yaparak şansını denedi.

 

KISA SÜREDE 25 BİN BAŞVURU

 

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, binlerce işsiz genç 4 aylık iş için başvuru yaptı. Kısa sürede 25 bini aşkın kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

 

Öte yandan mesai ile birlikte bugün Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu önünde yığılmanın yaşanacağı tahmin ediliyor.

 

17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Toplum Yararına Program Yönetmeliği kapsamında 6 Şubat’ta başlayıp 16 Haziran 2023’te sonlanacak şekilde çevre temizliği hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 25 Ocak gününe kadar kuruma gitmeden e-devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

 

SGK kaydı ve emekli olanların yansıra, 2017 yılından itibaren azami 270 gün geçici iş hizmetinden faydalanmış kişilerin de başvuramayacak.

 

Duyuruda aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde bu hanede oturanlardan hiçbirinin yararlanamıyor. Nihai listelerin noter huzurunda çekilen kura ile 3 Şubat’ta açıklanacağı ilan edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.