Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELEDE EKONOMİK KAYGI BAZ ALINMAMALIDIR

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öğer, bağımlılıkla mücadelede kararlı adımların atılması için yazılı basın açıklaması yaptı.

BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELEDE EKONOMİK KAYGI BAZ ALINMAMALIDIR
REKLAM ALANI
29 Aralık 2020 11:27
601

Yeşil Yıldız Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, yaptığı açıklamada; “Tütün mamullerinde vergi indirimine gidilmesi ve bunun enflasyonu düşürme kalemi olarak lanse edilmesi bizleri endişelendirmektedir.” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Son yıllarda Türkiye’de bağımlılıklarla ilgili güzel adımlar atıldığını belirten Öger; “İnsanlı bağımlılık pençesinde çırpınıp dururken Türkiye’de bağımlılıklarla mücadele noktasında bazı konularda başarılı adımlar atıldı. Ancak yaptığınız çalışmalarda bir ileri iki geri adım sergilediğimizde yapılan bütün çalışmaları heba etme cihetine gidiyoruz. Son birkaç yıldır özellikle tütün bağımlılığı noktasında yapılan çalışmalar takdire şayandır. Arz talep noktasında tütün mamullerine getirilen sınırlamalar, yüksek vergilerin caydırıcılığı elbette olmuştur. Sigara ve tütün ürünlerinde yapılan özel tüketim vergisi indirimini endişeyle karşılıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi’nin kriterlerini karşılayan ülkemizin, bu konudaki kararlılığının toplum sağlığı adına sürmesi gerektiğine inanıyoruz. Tütün mamullerinde vergi indirimine gidilmesi ve bunun enflasyonu düşürme kalemi olarak lanse edilmesi bizleri endişelendirmektedir. Bağımlılıklarla Mücadele ekonomik kaygılar baz alınarak yapılabilecek bir mücadele değildir. Toplum sağlığı, bireyin sosyal, psikolojik, ekonomik geleceğini garantine altına almak için atılan adımlardır. Bağımlılık yapıcı maddeleri erişim noktasında atılması gereken adımlar toplumun bütün katmanlarına yayılmalı, denetleme mekanizması daha etkin bir şekilde devreye girmelidir” dedi.

 

Başkan Öger, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Son günlerde bazı ilahiyat hocalarının alkol konusunda söylemeleri bizleri derinden üzmüştür. ‘Alkol içmenin değil sarhoş olmanın haram olduğu’ iddiaları alkolü masum göstermekten başka bir davranış değildir. Bu tür söylemlerin “İçiyorum ama sarhoş olmuyorum” diyen bağımlı bireylerin elini güçlendirdiğini bilmekte fayda vardır. Dünya Sağlık Örgütü verilerinde alkol işlenen suçlarda en büyük etken olduğunu bilmemek cahilliktir. İnsanımızı maddeden, tütünden, alkolden uzak tutma noktasında yapılan her çalışma, atılan her adım kutsaldır. Gündemde kalabilme adına, geleceği düşünmeden söylem ve eylemin, doğuracağı zararların ve felaketlerin müsebbibi olacağımızı da unutmamak lazım.”

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.