Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DİYARBAKIR’DA SON 70 YILIN EN AĞIR KARPUZU YETİŞTİRİLDİ

Diyarbakır’da 10. Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri başladı.

DİYARBAKIR’DA SON 70 YILIN EN AĞIR KARPUZU YETİŞTİRİLDİ
REKLAM ALANI
10 Eylül 2020 21:32
956

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte en ağır karpuzlar yarıştı. 56 kilo 200 gramlık karpuz hem yarışmanın hem de son 70 yılın en ağır karpuzu oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da 10. Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri düzenlenen karpuz yarışması ile başladı. Etkinliğe Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, çiftçiler ve davetliler katıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen yarışmada en ağır karpuzlar tartıya taşınarak tartıldı. Burada birinciliği 56 kilo 200 gramlık karpuzu ile Adil Aydın aldı. Adil Aydın’ın tarlasından çıkan 56 kilo 200 gramlık karpuz, aynı zamanda son 70 yılda Diyarbakır’da yetişen en ağır karpuz olma özelliğini de aldı. Yarışmada 51 kilo 500 gramlık karpuz ikinci ve 50 kilogramlık karpuz ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci gelen karpuz yetiştiricisine 5 bin, ikinci olan yetiştiriciye 4 bin ve üçüncü olan yetiştiriciye ise 3 bin lira ödül verildi.

 

 

“BU AĞIRLIK SON 70 YILIN REKORU”

 

Çiftçi Adil Aydın, 56 kilo 200 gramlık karpuzun son 70 yılın en ağır karpuzu olduğunu söyledi. Aydın, “Karpuz 56 kilo 200 gram, yetiştirdik şu anda. Mutluyuz, gururluyuz, niyetimiz ödül almak değil, yok olmuş olan bu tescilli ürünümüzü ileriki dönemlerde çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmaktır, bundan başka bir amacımız yoktur. Tabi birinci olmak mutluluk verici, gurur verici bir durum ama dediğim gibi bizim için yok olan bu ürünü ileriki dönemlere taşımaktır” dedi.

 

Tören, yarışmada dereceye girenlere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.