Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Erkeklerin Vazgeçmediği Aksesuar: “Tespih”

Erkeklerin Vazgeçmediği Aksesuar: “Tespih”
REKLAM ALANI
11 Haziran 2023 17:50
325

Erkeklerin vazgeçilmez aksesurı tespihler Ulu Cami önünde alıcılarını bekliyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde bulunan Ulu Cami önünde tezgahlarını açan tespih satıcıları, hem şehrin kültürünü anlatıyor, hemde tespihlerini satarak vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Tarih kokan sokakları ile bilinen Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir çok hediyelik eşyanın yanı sıra birbirinden güzel tespihler alıcılarını bekliyor. Tarihi Ulu Cami önünde uzun yıllardan bu yana tespih satan Ali Rıza Yiğit, “Uzun yıllardır Diyarbakır Ulu Cami önünde tespih satıyorum. Sabah 9’da tezgahlarımızı açıyoruz. Bu aralar sıcaktan dolayı tezgahları, öğlen namazında açıyoruz akşam namazına kadar satış yapıyoruz. Diyarbakır’da tespih kültürü son zamanlarda daha çok yoğunlaştı. Eskiden yaşlılar tespihlere önem verirken şimdi gençlerinde uğrak mekanı haline geldi tezgahlarımız. Yerli ve yabancı turistlerimiz Ulu Caminin önüne geldiği zaman tezgahlarımıza uğramadan gitmezler. Tespih satışının yanı sıra tezgahımıza gelen turistlere Diyarbakır’ı tanıtmakla birlikte tespih kültürünü de aktarmaya çalışıyoruz. Gelen her müşterinin tarzı farklı oluyor bileklik tarzı alan da var büyük boy almak isteyen de var. Gençler genelde bileklik boy dediğimiz ve kese dediğimiz tarzı alıyorlar, gelen her müşterinin zevki farklı oluyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.