Dolar 32,2569
Euro 34,7868
Altın 2.406,19
BİST 10.328,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı İçin 90’dan Fazla Kişi Başvurdu!

AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı İçin 90’dan Fazla Kişi Başvurdu!
REKLAM ALANI
23 Mart 2023 21:09
450

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinden dolayı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday adaylığı müracaatları sona erdi. An itibariyle alınan bilgilere göre AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)’ye 95 kişinin aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi. Geçtiğimiz dönem AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na 216 kişi aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu.

 

ARA REKLAM ALANI

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için Milletvekili aday adaylığı için başvurular AK Parti’de bugün itibariyle sona erdi.

 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na aralarında eski vekiller, MKYK Üyeleri, Eski İl ve İlçe Başkanları, STK Başkanları, İş insanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, gençlerin yer aldığı 95 kişinin aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte aday belirleme takvimi işlemeye başladı.

25 MART’TA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

 

AK Parti Genel Merkezi ile il başkanlıklarına başvuran milletvekili aday adayları için 25 Mart Cumartesi günü teşkilat temayül yoklaması yapılacak. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulacak alt komisyonlar, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek üzere çalışmalara başlayacak.

 

NİHAİ KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Bu komisyonların değerlendirmelerinin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yapacağı üst komisyonda verilecek.

 

BAŞVURU ÜCRETLERİ DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAK

Şu ana kadar 5 bini aşkın milletvekili aday adaylığı başvurusunun olduğu AK Parti’de, başvuru aidatları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kullanılmak üzere, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağış şeklinde yatırıldı. Bağışlar, yetişkinler için 20 bin lira, kadın ve gençler için 10 bin lira, engelliler için de 5 bin lira olarak belirlendi.

 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili  Aday Adayları şunlar;

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.