Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Diyarbakır’da Yasin Börü Adına Park Açıldı

Diyarbakır’da Yasin Börü Adına Park Açıldı
REKLAM ALANI
20 Ocak 2023 23:23 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2023 23:42
2.080

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yapımı tamamlanan “Şehit Yasin Börü Macera Parkı” düzenlenen törenle açıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER & FOTOĞRAF: SEYFETTİN EKEN)

 

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde atıl durumdaki 8 bin metrekarelik alan belediye tarafından macera parkına dönüştürüldü. Parka 6-8 Ekim 2014’te yaşanan ve ‘Kobani Olayları’ sırasında hayatını kaybeden Yasin Börü’nün adı verildi.

 

 

Sanayi Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki 8 bin metrekarelik alan belediye tarafından çocuk oyun grupları, macera parkurları, spor aletleri, banklar, dinlenme alanları ve yürüyüş yolları ile değerlendirildi.

 

‘Şehit Yasin Börü Macera Parkı’nın açılış törenine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan, MHP Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Beken Dinçel,  MHP’nin ilçe başkanları ile Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan, Erganili olduğu için böyle bir parkın ilçesinde açılmış olmasından dolayı mutlu olduklarını, Cumhur İttifakı’nın ortağı olarak sahada gece gündüz demeden sahada olduklarını söyledi.

 

 

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, açılış töreninde yaptığı açıklamada; “Bugün burada ilçemize yeni bir soluk getirecek olan Şehit Yasin Börü Macera Parkının açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin kanıdır. Şehit kanı ile sulanan aziz vatanımızı bizlere emanet eden şehitlerimize minnettarız. Bir Kurban Bayramı günü hayır için kurban eti dağıtmak niyetiyle sokağa çıkan Yasin Börü kardeşimiz alçakça ve haince bir saldırı ile şehit edilmişti. Bugün de Ergani’de, Şehit Yasin Börü kardeşimizin adının yaşatılacağı macera parkını hizmete açıyoruz. Allah’ın izniyle, şehidimizin adı unutulmayacak, ebediyen yaşatılmaya devam edecektir” dedi.

 

 

Ergani’nin gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten Karaaslan; “Gençlerimizin, çocuklarımızın verimli vakit geçirmesini, faydalı aktivitelere yönelmesini sağlayan projelere imza atmanın bizlerdeki anlam ve önemi büyüktür. İlçemizin dört bir yanında yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. İlçemize layık olduğu hizmetleri vermek için gayretle çalışıyoruz. İlçemiz; kültür, sanat, spor, turizm ve eğitim gibi birçok alanda bir dönüşüm ve gelişim dönemi yaşamaktadır. Erganimizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaya, hizmetinize sunduğumuz vizyoner projelerimize şehitlerimizin adını vererek onların isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Şehit Yasin Börü kardeşimizin babası Fikri amcamız da açılış törenimize teşrif ederek bizleri onurlandırmıştır. Kendisine hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

 

“SAHADA VATANDAŞLARIMIZIN SESİ OLUYORUZ”

 

Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olarak Diyarbakır’da gece gündüz demeden sahada olduklarını ve vatandaşların sesi olduğunu belirten MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan, parkın açılışı ile ilgili olarak şunları kaydetti; “Öncelikle bu parkın açılışında emeği olan Ergani Belediyemize ve ilçe kaymakamımıza teşekkür ederim. İl teşkilatım ve ilçe teşkilatlarımla birlikte Yasin Börü Macera Parkının açılışına katılım sağladık. Ergani ilçemizdeki vatandaşlarımız için muazzam bir park oldu. Böyle bir parkın ilçemizde açılmış olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Yasin Börü’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ergani hak ettiği hizmeti almaya başladı. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla Ergani ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız hizmete doyacak. Parkımız Erganili vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.