Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

AK PARTİ SUR İLÇE BAŞKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

AK Parti Sur İlçe Başkanlığı’na atanan Murat Unat, görevi eski başkan Rojver Mecitoğlu’ndan devraldı.

AK PARTİ SUR İLÇE BAŞKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ
REKLAM ALANI
27 Temmuz 2020 21:00
1.015

AK Parti Sur İlçe Teşiklatı’nda yapılan devir teslim törenine AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve çok sayıda partili katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Budak, burada yaptığı konuşmada, “İlçemize, ilimize, partimize, İslam alemine hayırlı olsun. Murat kardeşimizin bu bayrağı daha iyi bir noktaya taşıyacağına inanıyoruz. Rojver kardeşimiz de zor zamanlarımızda bize destek oldu, yükünü omuzladı. Güzel hizmetleri var. Kendisini takdir ediyoruz” dedi.

 

Daha sonra konuşan Rojver Mecitoğlu, “Görevi devralacak arkadaşımıza her türlü desteğe vermeye hazırız” derken, görevi devralan Murat Unat, “Başkanlığımız süresince; siyasi parti aidiyeti ayırt etmeksizin, bilhassa ilçemiz sınırları içerisinde, her türlü insanî hak ve özgürlükler alanı başta olmak üzere, her türlü politik, ekonomik çıkmazları aşma çabası içerisinde olacağız. 100 mahallesi ve 110 bini aşkın nüfusuyla İlçemizin, her türlü sorunlarıyla hemhal olma gayretinde olacağımızı, yani seçim dönemi gelmeden ilçemizin dertleriyle dertleneceğimizi, halka gideceğimizi, sorunlara çözüm odaklı yaklaşacağımızı teyit ve temin ederiz” dedi.

 

 

Eski yönetime teşekkür eden Murat Unat, şunları söyledi; “Bu devir tesliminden önce; partimizin kuruluşundan bugüne kadar ilçe teşkilatının her kademesinden görev alan arkadaşlarımızın yaptıkları özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Bu süreçte, bu göreve gelmemize destek verip katkı sunan Ailem başta olmak üzere Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanımıza, İl Başkanlığımıza, İl Mebuslarımıza, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımıza müteşekkirim. Öncelikle şu hususun altını çizerek belirtmek istiyorum; dünyadaki tüm makamlar ve mevkiler şahsım için birer aksesuar hükmündedir. Aksesuarlar gün gelir kırılır ve beyhude olur; ancak makamlar, koltuklar vasıtasıyla yapılan hayırlı işler, icraatlar, eserler; adeta sadaka-i cariye hükmünde olur ve bunların aksesuarlar karşısında (piyasa) ederi-pahası olmaz. Bu sebeple bizim için makamlar, “milletin efendisi milletine hizmet edendir” bilinciyle, aksesuarlar değil, aksine sorumlulukları ve sınırları itibariyle halka hizmet yolunda araçlar hükmündedir. Bu kısa tutum açıklamalarımdan sonra, İlimiz ve İlçemizle ilgili bir-iki hususa kısaca işaret etmekten fayda görüyorum. Diyarbakır İlimiz, İstanbul’un Asya ile Avrupa arasında köprü işlevini icra ederek kültürel, iktisadi gibi konularda İki Kıtayı birbirine bağladığı gibi, Doğu ve İstanbul arasındaki kültürel, politik ve sosyolojik geçişkenliğin anahtarı hükmündedir. Bu bakımdan Doğu’dan İstanbul’a ve buradan Batı’ya açılan köprünün en önemli geçiş havzalarından biridir ve hatta bu havzaların kalbidir Diyarbakır. Diğer bir deyişle Diyarbakır, Mezopotamya ruhunun merkezi, yani bereketli hilalin, toprakların kalbidir. Öyle ki Diyarbakır, bölgemizdeki her türlü politik, sosyolojik ve iktisadi gelişmenin yanı sıra her türlü kültürel yeniliğin de merkezidir. Dolayısıyla Diyarbakır, bölgemiz ve ülkemiz açısından en önemli merkez çevrelerden bir merkezdir.

 

AK Parti Sur İlçe Başkanı Murat Unat, vekaleten görevi yürüten Rojver Mecitoğlu’na plaket verdi.

 

 

Ancak her merkezin de bir merkezi olduğu gerçeğinden hareketle, Diyarbakır’ın da bir merkezi vardır ve o da Merkez Sur ilçesidir. Sur İlçemiz, tarihî, mimarî, kültürel yapısı ve turizm açısından şehrimizin kalbi niteliğindedir. Sur; Ulu camii, Hz. Süleyman, Nebi Camii, Kurşunlu Camii, Meryem Ana Kilisesi gibi ibadet mekânlarıyla inanç turizminin; Surları, Hasan Paşa Hanı, Hevsel Bahçeleri (Unesco), Ongözlü Köprü, Dicle Nehri, Eski Cezaevi gibi tarihi yapı ve otantik manzaralarıyla da alternatif turizminin potansiyelini ihtiva eder. Hâlihazırda ilçemizdeki bu potansiyelin aktüel (bilfiil) hale getirilmesi için ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımının yapılmasının vakti ise çoktan gelip geçmiştir.

Öte yandan başkanlığımız süresince; siyasi parti aidiyeti ayırt etmeksizin, bilhassa ilçemiz sınırları içerisinde, her türlü insanî hak ve özgürlükler alanı başta olmak üzere, her türlü politik, ekonomik çıkmazları aşma çabası içerisinde olacağız. 100 mahallesi ve 110 bini aşkın nüfusuyla İlçemizin, her türlü sorunlarıyla hemhal olma gayretinde olacağımızı, yani seçim dönemi gelmeden ilçemizin dertleriyle dertleneceğimizi, halka gideceğimizi, sorunlara çözüm odaklı yaklaşacağımızı teyit ve temin ederiz.

 

 

AK Parti Sur ilçe teşkilatı olarak; ilçemizi, üye ve gönüllülerimizle, il teşkilatımızla, genel merkez teşkilat başkanlığımızla koordineli çalışmak suretiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2023 vizyonuna taşıma gayreti içerisinde olacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.