Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

AK Parti Bağlar İlçe Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Bağlar İlçe Danışma Meclis Toplantısı
REKLAM ALANI
16 Eylül 2023 18:50
221

AK Parti’nin merkez Bağlar İlçe Danışma Meclis toplantısı gerçekleşti.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve Divan Başkanı Mehmet Fatih Kayhan ve Divan Kurulu üyeleri Serap Akbaş ,Fatima Alakuş ve Muhammed Akar’ın yönettiği toplantıya, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammet Şerif Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve Bağlar İlçe Başkanı Av. Sadık Başar Gür, yeni yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Danışma Meclis toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Aydın, Partilerinde bayrak yarışının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “AK Parti’mizin takdiri ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle bugüne kadar onurla ve şerefle bu görevi yapan kıymetli başkanımız Ahmet Maruf Demir, aday adaylığı vesilesi ile görevi çok kıymetli başka bir arkadaşımız Av.Sadık Başar Gür’e devretti. Her ikisi içinde hayırlı uğurlu olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. İlçe başkanımız Ahmet Maruf Demir’e ve ekibine 2,5 yıldır omuz omuza sürdürdüğümüz zorlu teşkilat çalışmalarındaki emekleri ve gayretleri için şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“ERDOĞAN’IN YENİ ANAYASA ÇAĞRILARINA KULAK VERİLMELİDİR”

Bayrak değişiminin bir süre devam edeceğine işaret eden Başkan Aydın, “AK Parti 22 yıldır olduğu gibi hem Türkiye’de iktidarını güçlü bir şekilde sürdürecek hem zaman zaman bazı arkadaşlarımız başka görevlere atanacak. Ve bu şekilde Türkiye’deki iktidarımızı da ümmetin umudu olma şiarımızı da bütün insanlık coğrafyasındaki mazlumların temsilcisi olmaya da devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda yeni bir anayasa yapılmasıyla ilgili çağrılarını görüyoruz. Bütün siyasi partilere Yeni, Özgürlükçü, Sivil, bir bütün anayasanın yapılması için çağrıda bulunuyor. Ne yazık ki aradan geçen bu süreç içerisinde özellikle HDP ve sol parti temsilcileri bu konuda; aslında bizim coğrafyanın gerçekliğine, demokratik siyaset hayatımıza uymayan açıklamalarına şahit oluyoruz. AK Parti Ailesi olarak, bu yüzden şunları hatırlatmak da fayda görüyoruz” diye konuştu.

“KÜRT MESELESİYLE İLGİLİ DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİREN TEK LİDER ERDOĞAN’DIR”

Aydın, Kürt vatandaşlar ve Kürt meselesiyle ilgili kimsenin aklına ve hayaline gelmeyecek kadar değerli, kıymetli ve çok önemli adımları atan ve bütün devrimleri gerçekleştiren kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna değinerek, “Bu coğrafya da yaşayan Kürtler olarak, kendimizi Kürt olarak ifade edemezken, Kürdüm diyemezken, Kürtçe bir televizyona hasretken, bütün ulusalcılara, bütün milliyetçilere rağmen bunları gerçekleştiren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kürtçe şarkının suç olarak görüldüğü, bunu yapan insanların dışlandığı, terörist muamelesi gördüğü günler yaşadık. Şahsım, 1996 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde birinci sınıf öğrencisi iken Şiwan Perver’in o dönemdeki Leyla adlı kaseti yanımda olduğu için polisler tarafından soruşturmaya tabi tutuldum. Neden Şiwan Perver’in kasetini almışım, neden Kürtçe şarkı dinliyorum. Bu tarzda binlerce hikaye vardır. Bu topraklarda acı örnekler vardır. Kürtçe konuştu diye dışlanan Batı’daki İllerde hor görülen insanlardık biz. Sayın Erdoğan geldi, elini masaya vurdu; biz ümmetin parçalarıyız. Bu ümmetin parçaları olarak Kürt vatandaşlarımız Kürtçesini konuşacak, Kürtçe şarkısını söyleyecek aynı şekilde Türklerde yapacak, Lazlarda yapacak” dedi ve bunun mücadelesini verdi. Ve biz bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.

“KÜRTLERE HAKLARININ VERİLMESİNİ ENGELLEYENLER CHP VE ZİHNİYETİYDİ”

“Bugün, bizim yaşamadıklarımızı yaşamayan genç nesil bunlardan söz ederken, sanki bir hayalden bahsediliyormuş gibi görünüyor” diyen Başkan Aydın, şunları söyledi:

“Oysa bütün Diyarbakırlılar bunları yaşadı. Ve çok değil 15-20 yıl önceki hikayeler bunlar. Ve bunları yaparken, en çok bunların karşısında duran, bunlar gerçekleşmesin Kürtler rahat bir şekilde ben Kürdüm diyemesin, Kürtler rahat bir şekilde müzik dinlemesin, Kürtler rahat bir şekilde bir televizyona ve gazeteye sahip olamasın diye o gün Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında duranlar o gün bunların gerçekleşmemesi için en çok mücadele edenler, Meclis’te en çok bunların karşısında duranlar bunlar kanun olarak çıktıktan sonra mahkemelere gidip bunları iptal ettirmeye çalışanlar CHP ve CHP’nin zihniyetiydi. Ama ne kadar acıdır ki; seçim sürecinde sözde Kürt olduğunu ve Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden seçmenlerinin yüzde 80-90’ı Kürt olan HDP/Yeşil Sol Parti, Tayyip Erdoğan’ın düşmanlığı üzerinden CHP ile ittifak oldu. Kürtlerin gerçek dostu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kürtler için bütün iyi şeyleri yapan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bugün eğer TRT Kürdi 24 saat yayın yapabiliyorsa, çocuklarımıza rojbin ismini rahat bir şekilde nüfusta kaydedebiliyorsa bunların hepsini sağlayan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

“ANAYASA EN ÇOK KÜRTLERİN İHTİYACI VAR”

AK Parti İl Başkanı Aydın, Yeni Anayasa’ya en çok Kürtlerin ihtiyacı olduğuna işaret ederek, “Türkiye’de herkesin bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Yeni, sivil, demokratik, çoğulcu bir anayasa ihtiyacımız var. Ama anayasa en çok ihtiyacı olan Kürtlerdir. Çünkü bu bahsettiğim Tayyip Erdoğan’ın devrim niteliğindeki adımlarının hiçbir tanesi ne yazık ki anayasa güvencesi altına alınmamıştır. Yarın Allah korusun biz iktidardan gidersek CHP zihniyetli bir iktidar Türkiye’de iktidar olursa çok basit bir şekilde Kürtlerin bu imkanlarını ellerinden alabilir. En başta Yeni anayasa bunun için lazım aslında. Bu yüzden bizler iktidar olarak, AK Parti Ailesi olarak, Diyarbakır AK Parti olarak, yen bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesini, 1982 Darbe Anayasa’sının bir bütün olarak ortadan kaldırılmasını canı gönülden önemsiyoruz, destekliyoruz. Ve bekliyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.