Dolar 32,2810
Euro 34,8020
Altın 2.411,93
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

5 İlde ‘Gaziler Günü’ Etkinlikleri

5 İlde ‘Gaziler Günü’ Etkinlikleri
REKLAM ALANI
19 Eylül 2023 21:14
163

Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Batman ve Elazığ’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Diyarbakır, Mardin’in Artuklu ve Kızıltepe ilçeleri, Bingöl merkez ve Karlıova ilçeleri, Batman ve Elazığ’da tören düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’daki tören, Anıt Park’ta çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra 7’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer, askeri ve mülki erkan, il protokolü üyeleri ve gaziler katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na sırasıyla Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile Garnizon Komutanlığı ve Gazilerin çelengi sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda öğrenciler tarafından şiirler okundu. Anıtpark’taki program Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma ile sona erdi. Törenin ardından Vali Ali İhsan Su, beraberindeki heyetle birlikte Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şubesine ziyarette bulunarak gazilerle bir araya geldi.

‘TÜRK MİLLETİ, İŞGAL VE ESARETE ALIŞIK OLMAYAN ASİL VE BÜYÜK BİR MİLLETTİR’

Batman’da da tören, valilik önünde çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Muharip Gaziler Derneği ve üyeleri, askeri erkan, emniyet teşkilatı ve protokol üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından konuşan Muharip Gaziler Derneği Üyesi Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin, Türk milletinin işgal ve esarete alışık olmayan büyük bir millet olduğunu belirterek, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı 3 kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere ulaşmış, ecdadını örnek alarak, vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihte sayısız zaferlerle birlikte 15 Temmuz’da da FETÖ’nün hain ve sinsi darbe girişimine de topyekun millet olarak şehitleriyle, gazileriyle tarihe not düşmüştür. Milletin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek onu bu günlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları saygı ve minnetle anmaktadır” dedi.

‘BU TOPRAKLARIN BİR DAHA İŞGAL EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Elazığ’da düzenlenen törende, Valilik önünde yapılan törende Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören son buldu. Törene, Vali Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 8.Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Namık Bulut, gaziler, askeri ve emniyet personeli ile öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Namık Bulut, “Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” diye konuştu.

MARDİN’DE ARTUKLU VE KIZILTEPE’DE TÖREN

Mardin merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde de, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Artuklu ilçesinde düzenlenen tören, Mardin Valiliği Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende, Valilik Makamı ve Büyükşehir Belediyesi adına çelengi Vali Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanlığı adına Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, Gaziler Derneği adına ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Akpulat sundu. Atatürk Anıtının önünde çelenk sunulması ile başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde al yıldızlı bayrağın göndere çekilmesi ile devam etti. Kızıltepe ilçesinde Kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törene Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, muhtarlar ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BİNGÖL’DE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ

Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki tören, Hükümet konağı önünde yapılan törende Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile günün anlam ve önemine binaen okunan mesajın ardından tören son buldu. Törene Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, Jandarma komutan Rıza Duman, İlçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir, gaziler, askeri personel ile kurum Müdürleri katıldı. Yapılan törenin ardından Gaziler onuruna yemek verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.