Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

72 Yıldır Kız Kardeşinin Kimliğini Kullanıyor

Gaziantep’te yaşayan 74 yaşındaki Elif Gezer, yıllar önce ailesinin kimlik çıkarmaması nedeniyle 72 yıldır kendisiyle aynı isimi taşıyan kız kardeşinin kimliğini kullanıyor.

72 Yıldır Kız Kardeşinin Kimliğini Kullanıyor
REKLAM ALANI
30 Aralık 2021 14:09
1.763

Kimliği olmadığı için yıllardır zor günler geçiren yaşlı kadın, korona virüs aşısı olabilmesi için yardım istedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Gaziantep’te yaşayan 74 yaşındaki Elif Gezer, küçük yaşlarda ailesinin kendisine kimlik çıkarmaması nedeniyle zor günler geçiriyor. Kimliği olmadığı için kendisiyle aynı isimi taşıyan kız kardeşiyle ortak kimlik kullanan Elif Gezer, ne hastalıkları için tedavi olabiliyor ne de varlığını kanıtlayabiliyor. Kimliği olmadığı için rahatsızlıkları nedeniyle tedavi olamadığını, korona virüs aşılarını bile yaptıramadığını belirten yaşlı kadın, yetkilere seslenerek, “Oğlum bana kimlik çıkarmak için çok uğraştı, sonra da hasta olup öldü. Kimliğimi çıkarınca oğlumun mezarına giderek sen öldün ama annen yaşıyor diyeceğimn” diyerek destek istedi.

 

“BEN VARIM AMA ASLINDA YOKUM”

 

Yıllar önce babasının kendisine kimlik çıkarmadığını ve resmi kayıtlarda olmadığı için de kendisiyle ismi aynı olan kız kardeşi ile aynı kimliği kullandığını söyleyen 74 yaşındaki Elif Gezer, “Benim ismim Elif, ben varım ama aslında yokum. Çünkü benim kimliğim yok, ailem küçükken bana kimlik çıkarmadı. Biz kız kardeşimin kimliğini ortak kullanıyoruz. Ben 10 yıldır kendi kimliğimi çıkarmak, var olduğumu kanıtlamak için uğraşıyorum ama sonuç alamadım. Allah rızası için bana yardım edin, kimliğimi çıkarmak istiyorum. Benim kimliğimi verin ki ben insanlığıma kavuşayım. Ben varlığıma kavuşayım, ben de benim diyeyim. Bu dünyada bir insan daha var oldu diyeyim. Ben yıllardır varım ama bugüne kadar hiç yaşamadım. Yaşayan bir ölüyüm” dedi.

 

“KİMLİĞİM OLMADIĞI İÇİN KORONA AŞILARIMI BİLE YAPTIRAMIYORUM”

 

Kimliği olmadığı için resmi kurumlarda çok sıkıntı yaşadığını ve özellikle hastalandığında çok büyük zorluklarla karşılaştığını belirten Elif Gezer, “Kimliğim olmadığı için hastanelere bile gidemiyorum, geceleri yatamıyorum. Korona virüs aşılarımı bile yaptıramıyorum. Kimlik kardeşimde olduğu için o aşıları yaptırıyor, o yaptırınca ben de yaptırmış gibi görünüyorum. Ben ölü müyüm yoksa diri miyim bilmiyorum. Ben yaşamıyorum resmen, benim bedenim yaşıyor ama resmiyette yokum. Ölsem kimliğim olmadığı için beni mezara bile koyamazlar. Çünkü kimliğim yok. Ben kimseden bir şey istemiyorum. Sadece bize yardımcı olsun ki kimliğime kavuşayım” ifadelerini kullandı.

 

“KİMLİĞİMİ ÇIKARINCA OĞLUMUN MEZARINA GİDEREK ‘SEN ÖLDÜN AMA ANNEN YAŞIYOR’ DİYECEĞİM”

 

Kimliğini çıkarmak için oğlunun çok çaba sarf ettiğini ve bu süreçte hastalanarak hayatını kaybettiğini de ifade eden Elif Gezer, “Oğlum benim kimliğimi çıkarmak için çok çalıştı, çok uğraştı ama olmadı. Sonrasında kanser oldu ve geçen haftalarda hayatını kaybetti. Benim kimliğim çıkarsa eğer ilk olarak oğlumun mezarına gideceğim. Oğluma kimliğimi götüreceğim. Oğlum Kenan, bak kimliğimi getirdim sana, sen öldün ama annen yaşıyor diyeceğim. Kalk da gör diyeceğim. O benim kahrımdan öldü, çok uğraştı ama bana çare bulamadı” şeklinde konuştu.

 

“SADECE KİMLİĞİMİ ÇIKARMAK İSTİYORUM”

 

Gezer, “Ben kimliğimi almak istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Kimliğimi alıp korona virüs aşılarımı yaptırmak istiyorum, hastayım, rahatlıkla doktora giderek tedavi olmak istiyorum. Hastaneye bile gidemiyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.