Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Yöresel Ürünlerden Yeni Ürün Geliştirme Yarışması

Yöresel Ürünlerden Yeni Ürün Geliştirme Yarışması
REKLAM ALANI
9 Ekim 2023 13:56
274

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile kurulan Gastro İnovasyon Merkezi’nde yeni ürün geliştirme yarışması düzenleniyor. Seçilen 10 yöresel üründen bir veya birkaçını kullanarak geliştirilecek yeni ürünler için ödül verilmesi ve ticari işbirliği sağlanması hedefleniyor.

Temmuz 2023’den beri çalışmalarını hızlandıran merkez bünyesinde Key Ma markası ile satışa sunulabilecek ürünler için arayışlar başladı. Çerçi Yöresel ürün Satış Noktası’nda “Yereldeki ürünlerden neler satışa sunulabilir”, “Hangi ürünler sunum alanında ikram edilebilir”, “Menşesi Diyarbakır olan veya Diyarbakır mutfağının vazgeçilmezi olan ürünlerden daha inovatif hangi ürünler geliştirilebilir” konusunda çalışmalar başladı.

ARA REKLAM ALANI

 

AMACIMIZ DAHA GÜÇLÜ BİR PAZARLAMA

Konu hakkında bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak “Merkezin yemek sunum alanlarını ve satış noktasını Kasım ayı sonunda açmayı planlıyoruz. Satış noktası ve deneyim alanlarında kente özgü, kırsal ile bağı olan, hikayesi olan, daha yaratıcı ürünleri satış sunmak, tanıtmak istiyoruz. Buradaki amacımız daha güçlü bir pazarlama. Bunun için öncelikle 10 ürün seçtik. Çermik Biberi, Menengiç, Kişniş, Diyarbakır Karpuzu, Lice Domatesi, Zahter, Kara Reyhan, Meşe Palamutu, Meyan Kökü, Boğazkere Üzümü ve kente özgü diğer üzüm çeşitleri. Bu ürünlerin birinden veya bir kaçından yapılabilecek saklanabilir, raf ömrü olan yeni ürünler geliştirilmesi için bir yarışma açtık. 25 Ekim 2023 tarihinde yarışmaya başvuranların hazırladıkları ürünleri bir jüri aracılığıyla değerlendireceğiz. Başarılı seçilen ilk 3 ürüne ödüllerimiz olacak. Ama daha önemlisi ürünü geliştiren kişiden düzenli olarak o ürünü alarak, hikayesini yazarak satış noktası ve sunum alanlarında yer vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tayınlamak, “ Katma değer yaratmak için kent mutfağına özel yeri olan ve hikayesi olan hikayesi olan ürünleri daha iyi bir şekilde pazara sunmamız gerekiyor. Yani tarladan yetiştirdiğimiz bir ürünü kurutma, işleme, konserve vb. farklı formlarda, farklı ürünler ile birleştirerek, özel tatlar katarak pazara sunmamız önemli. Yarışmanın amacı da bu. Yarışmaya katılacaklardan yemek beklemiyoruz. Özel soslar, kurutmalar, konserveler, mezeler vb. gibi paketleyip satışa sunabileceğimiz ürünler bekliyoruz. Sunulan her ürünü titizlikle inceleyerek hikayesini yazarak birlikte pazara sunmak istiyoruz “ dedi.

Tayınlamak, amaçlarının merkez bünyesinde kentin farklı bölgelerinde üretilen, işlenen gıdalara yer vermek olduğunu ve özellikle kadınların yaptıkları ürünlere öncelik vermek istediklerini ifade ederek, yarışma ile ilgilenenlerin Gastro İnovasyon Merkezi’nden detaylı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.