Dolar 32,3246
Euro 34,8238
Altın 2.412,22
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

YEŞİL YILDIZ BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE DERNEĞİ 2020 FAALİYETLERİNİ PAYLAŞTI

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, Derneğin 2020 yılı çalışmalarını paylaştı.

YEŞİL YILDIZ BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE DERNEĞİ 2020 FAALİYETLERİNİ PAYLAŞTI
REKLAM ALANI
2 Ocak 2021 23:28
582

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, 2020 yılında yaptığı çalışmalarını paylaştı.

 

ARA REKLAM ALANI

Bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen yaptıkları çalışmalar Türkiye’de birçok büyük sivil toplum kuruluşunun çalışmasından daha fazla göz dolduran çalışmalar olduğunun görüldüğüne işaret eden Öger; “Neredeyse sıfır bütçe ile yaptığımız bu çalışmaların kamuoyunun takdirine sunuyoruz. dernek olarak bizler bağımlılıklarla mücadele noktasında Türkiye’de kattığımız ivme ve heyecan aldığımız dönüşler bizleri daha fazla motive etmektir” dedi.

 

Öger, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı;

 

ONLİNE EĞİTİMLER

 

25 CANLI YAYIN

 

Türkiye’de akademisyen, STK Başkanı ve uzmanlardan Yeşil Yıldız Akademi Online Eğitim çerçevesinde instagramda canlı yayında misafir edildi.

 

6 KAMU SPOTU

 

Teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak için Avrupa Birliği sivil düşün destek programı kapsamında 5 adet kamu spotu Türkçe Kürtçe ve Zazaca seslendirerek yapıldı. Pandemi sürecinde “evde kal Türkiye” çağrısı yapılarak Türkçe ve Kürtçe 1 adet kamu spotu bir bağımlının hayat hikayesi belgeseli.

 

5 AFİŞ-3 BROŞÜR

 

Teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için 5 adet afiş, 2 broşür ve genel bağımlılıklara dikkat çekmek için 1 adet broşür.

 

ULUSAL VE YEREL BASIN

 

8 TV 11 RADYO PROGRAMI

 

TRT Kürdi, Rehber TV, Uzay Haber canlı yayınlarına katılarak programlara konuk olundu.TRT GAP radyosunda bağımlılıkla mücadele konuları işlenmiştir. 35 ulusal ve yerel basına haber, demeç verildi.

 

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

 

2021 yılı Diyarbakır yılı olsun, Covid-19’dan ölen sağlık çalışanlarının şehit statüsüne alınması, Diyarbakır için bir gün, Pandemiye destek bisiklet turu, SMA hastalarına dikkat çekme, Oturma eyleminde olan annelere atkı takdimi, Bölge kariyer fuarında stant açma.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİMLER

 

Pandemi öncesi yüz yüze eğitim çalışmamız devam etti. Çınar sahçoban İlkokulu, Diyarbakır KADEM  Aile Okulu, Yolaltı Mesleki Anadolu Lisesi,

AK Parti Diyarbakır Kadın Kollarına bağımlılıkla mücadele, Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu programları, Dicle Üniversitesi bağımlılıklarla mücadele eğitimleri, ADEM 10 Nolu aile eğitimleri, Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi, Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kocaköy İmam Hatip Ortaokulu.

 

AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR

 

Diyarbakır STK’lar işbirliğinde İdlib 5 Tır yardım kampanyasında paydaş olundu. Yaşlı ve engelli 2 vatandaşımıza tekerlekli sandalye ulaştırıldı. 150 aileye nakdi ve ayni yardım yapıldı.

 

SAĞLIK ÇALIŞMALARI

 

58 erkek 6 kadın bağımlılık tedavisi için Amatem Badem ve alo 191 yönlendirildi.

 

YEŞİL YILDIZ AİLESİ BÜYÜYOR

 

14 il ve 8 ilçede temsilcilikle her gün daha da büyüyoruz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.