Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

VALİ KARALOĞLU’NDAN DİYARBAKIR AŞEVİNE ZİYARET

Vali Karaloğlu, Kızılay tarafından Dicle üniversitesi kampüsü içerisindeki 5 bin m² bir alan üzerinde kurulu aşevini ziyaret etti.

VALİ KARALOĞLU’NDAN DİYARBAKIR AŞEVİNE ZİYARET
REKLAM ALANI
10 Haziran 2021 12:28
1.352

Yeni açılan aşevinde incelemelerde bulunan Karaloğlu, 10 bin kişilik kapasitesi ve modern görüntüsü ile öne çıkan aşevindeki üretim ve depolama alanlarını tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

ARA REKLAM ALANI

“MİLLETİMİZİN YÜZ AKI”

 

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Karaloğlu, Kızılay’ın önemine vurgu yaptı. Kızılay’ı, savaşta ve barışta hem yurt içinde hem de yurt dışında milletin yüz akı olarak nitelendiren Karaloğlu, Kızılay’ın gönüllükle bu faaliyetleri yerine getirdiğini, ihtiyaç sahiplerine ulaşma konusunda yoğun bir gayret içerisinde olduğunu ve gönüllü olunmadan bu hizmetlerin yapılamayacağını söyledi. Özellikle aşevlerine değinen Karaloğlu, aşevlerinin yalnızca maddi durumu kötü olan insanlar için değil maddi durumu olsa dahi fiziksel gücü olmayan yaşlılar, engelliler, evsizler ya da doğal afetler gibi olağanüstü durumlarda herkes için önemli bir alan olduğunun altını çizdi.

 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

 

Karaloğlu, cümlelerinin sonunda Kızılay’ın bağışlarla hizmetlerine devam ettiğini ifade ederek vatandaşlara Kızılay’a yönelik gıda ve nakdi yardım çağrısında bulundu. Vali Karaloğlu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak “Milletimizin yüz akı, Türk Kızılay’ı… Yaşlılarımız ve ihtiyaç sahiplerimiz için gönüllülük esası ile çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim bereketlendirsin” dedi. Geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca günlük 3 bin 200 kişiye hizmet sunan Diyarbakır aşevinde hali hazırda yaşlı, hasta, engelli, yetim ve kimsesiz olmak üzere günlük 1000 kişiye üç çeşit yemek hizmeti veriliyor. Ayrıca, olağanüstü durumlarda aşevi 20 bin kişiye yemek çıkartılabilecek kapasiteye sahip.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.